GAZETE BALIKESİR MUHABİRİNİ OTOBÜSTEN İNDİRTTİ
MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, ilginç icratlarına bugün bir yenisini daha ekleyip eleştirilere tahammülsüzlüğünü gözler önüne serdi. 

Başkan Ok, belediyeyle ilgili her olumsuz olay sırasında ve sonrasında olduğu gibi, son yaşanan kavganın ardından da Belediyenin çeşitli yatırımlarını göstermek için gazetecileri davet etti. 

Davet edilen gazeteler arasında Gazete Balıkesir'de vardı. 

Belediye önündeki otobüse diğre gazetecilerle birlikte binen Gazete Balıkesir Müdürü Mustafa Sütçüoğlu, belediye görevlilerinden Seda Kaplan tarafından otobüsten aşağıya inmeye davet edildi.  

MHP'nin seçim öncesindeki propaganda çalışmalarına katılmasının karşılığında ödüllendirilen belediyeye alınan Seda Kaplan, kendisi tarafından davet edilen Gazete Balıkesir Haber Müdürü Mustafa Sütçüoğlu, 'sizi davetli değilsiniz, otobüsten inin' dedi. 

Sütçüoğlu'nun belediye tarafından gazetenin yazı işleri müdürü Atilla Kaya'ya gönderilen elektronik postayı hatırlatması üzerine, Kaplan, 'Ben Atilla beyi Demokrat gazetesi muhabiri olarak biliyorum" diyerek orada bulunan muhabirleri şaşırtan bir davranış sergiledi.

Seda Kaplan, bu hareketiyle belediye basın biriminde üç yıldır görev yapmasına karşın, hangi ismin hangi gazetede görev yaptığını bile bilmediğini ortaya koydu. 
Arkadaşımız Mustafa Sütçüoğlu ile bazı muhabirler, belediyenin nedeni anlaşılmaz bu tavrı üzerine Seda Kaplan ile bir süre tartıştı. 

Bu sırada gazetecilere belediyenin teknik gezi için tahsis ettiği engelliler otobüsüne gelen MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, arkadaşımıza hitaben "Benim sizle herhangi bir sorunum yok. Başımın üzerinde yerin var. Nasıl Başbakan, kongre salonuna bazı gazetecilerin girişine izin vermediyse, bende bana küfür eden Gazete Balıkesir ile Ayna gazetelerine karşı bu tavrı koyuyorum" ifadelerini kullandı. 

Politika, Haberci ve Yeni Haber gazetesi muhabirleri Ömer Kantarlıoğlu, Otağ Fırıncıoğlu ile İlkan Toprak, Meslektaşları Mustafa Sütçüoğlu'nun otobüsten indirilmesi olayını protesto amacıyla Başkan Ok'un teknik gezisine katılmadı. 

MHP'Lİ BELEDİYE BUNU HEP YAPIYOR

Bilindiği gibi, geçtiğimiz hafta da Balıkesirspor'un Eyüpsporla deplasmanda oynadığı maç için gazetecilere tahsis edilen belediye minibüsünden Ayna gazetesi muhabiri İsmail Koca indirilmişti.  

Başkan Ok ile yardımcıları Tuna Aktürk ve Yusuf Özenç de, belediyedeki bir toplantı sırasında Ayna gazetesinin sahibi Semih Bolluk'a 'şerefsiz', 'aşşağılık', 'ağzından salyalar akıyor' gibi ifadeler kullanmıştı. 

Yine geçtiğimiz yıllarda Politika Gazetesi köşe yazarı olan Rahmi Göçer, başkan İsmail Ok ile görüşmek üzere gittiği makamında saldırıya uğramıştı. Bu olaydan ceza alan İsmail Ok, 'Ben birşey yapmadım, kapıya çarptı' açıklamasını yapmıştı. 
Editör: Haber Merkezi