Hangi kişi veya kurum tarafından ilan edildiği veya çıkarıldığı bilinmeyen gün(!) sebebiyle bilgi kirliliği oluştu. Dolayısıyla meslektaşlarımız arasında haklı olarak şaşkınlık yaşanıyor.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir,  basın camiasının "21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü" adı altında kutladığı özel bir gün bulunmadığını söyledi. 

21 Ekim'de ülkenin bazı illerinde belediye başkanları, iş adamları ve sivil toplum örgütlerince Dünya Gazeteciler Günü'ne yönelik kutlamalar yapılmasının bilgi kirliliği yarattığına değinen Demir, "Delinin biri kuyuya bir taş attı, 40 akıllı bunu çıkarmak için uğraşıyor. Bu işin latifesi ama yine de meslektaşlarımızın bir vesileyle hatırlanması güzel" dedi.

DELİNİN BİRİ KUYUYA BİR TAŞ ATTI
ŞİMDİ 40 AKILLI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR!

 

Demir, 21 Ekim'le ilgili yazılı açıklamalar yapıldığına işaret ederek, şunları kaydetti:
"Gazetecilerin bilinen 3 özel günü var. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü ve 24 Temmuz Basın Bayramı
Bunun dışında bilinen özel gün yok. 

Belki böyle bir gün var ama bizler bilmiyoruz. 

Dünya Gazeteciler Günü, kimler tarafından ilan edildi, dünyanın hangi ülkesinde kutlanıyor?

Dünya ve Türkiye basın tarihinde böyle özel bir gün yok. 

Kutlayanlar ve ilan edenler bunun nerede, ne zaman ve neden kutlandığını anlatmaları lazım. Gazeteciler olarak bunları bilmek istiyoruz. 
'Delinin biri kuyuya bir taş atıyor, 40 akıllı bunu çıkarmaya uğraşıyor' örneğinde olduğu gibi 21 Ekim'le ilgili de bilgi kirliliği yaşanıyor ve br çok ciddi kurum ve kişi bunun peşinden gidiyor.

Tabi işin bir de camiamızı mutlu eden yanı var. Biz gazeteciler için bugün sıradan bir gün olsa da, iyi dilekler içerenmesajlarla hatırlanmak güzel."

21 EKİM'İN TÜRK BASIN TARİHİ İÇİN ANLAMI
21 Ekim'in ilk özel gazetenin Tercüman-ı Ahval adıyla yayın hayatına başladığı tarih olduğunu belirten Demir, "Böyle bir gün kutlanmak isteniyorsa bunun adını "Dünya Gazete Okuyanlar Günü" koyalım. Herkes kendi bölgesinde çıkan yerel gazeteleri okusun" diye konuştu.


BYEGM: BÖYLE BİR GÜN YOK

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü yetkilileri de takvimlerinde böyle bir gün olmadığını ifade ederek, bugüne kadar 21 Ekim'de kutlama ilişkin bir etkinlik ya da açıklama yapılmadığını söyledi.


Editör: Haber Merkezi