EDREMİT'teki çalışma ofisinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda eden Ayvalık Sözcü gazetesi ve Körfez Medya Grubunun sahibi Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Disiplin Kurulu üyesi, eski siyasetçi ve eğitimci Selahattin Yay son yolculuğuna uğurlandı. 

Edremit Bekir Efendi Camisindeki cenaze törenine Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir yanında siyaset, basın, iş ve eğitim camiasından yüzlerce seveni katılarak  Yay ailesinin acılarına ortak oldu. 


EŞİ ve KIZININ ACISI BÜYÜKTÜ
Ani vefatıyla sevenlerini yasa büründüren Yay'ın cenazesinde, yarım asır aynı yastığa baş koyduğu eşi Nazire Yay ile kızı Emel Yay Göktekin yakınlarının desteğiyle ayakta durmaya çalıştı. Merhumun cenazesi, Edremit Kabristanında 13 yıl önce bugün geçirdiği trafik kazasında ölen ve özlemini arkasından şiirler yazarak dillendirdiği oğlu Emre Yay'ın yanına dualar eşliğnide defnedildi. Mezarlıktaki törenin ardından merhumun kardeşi Alaaddin Yay ile damatı Serdar Göktekin taziyeleri kabul etti. 

O GÜZEL BİR İNSANDI
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, burada meslektaşlarına yaptığı açıklamada duygularını şöyle dile getirdi: 


"Selahattin Hoca güzel bir insandı. Gazeteciydi. Gazetecilikten öte siyasetçiydi. Bunlardan daha öte eğitimciydi. İnsanlara her zaman olumlu bakan ve yönlendiren bir kişiliğe sahipti. Sadece insandı. İnsanlığın her türlü vasfını taşıyordu. Camiamıza önemli katkılar sağladı. Bölgemizde gazeteciliğin gelişimi noktasında büyük katkılar yaptı. Bir çok kişiye ekmek veren, bir çok gazeteciye meslek ilkeleri doğrultusunda çalışma imkanı sunan bir abimiz, dostumuzdu. Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz."

Editör: Haber Merkezi