SAKARYA’DA Basın İlan Kurumu (BİK) Kontrol Şefi'nin şehit edilmesi, BİK Şube Müdürü ve bir gazetecinin ağır şekilde yaralanması olayı sonrası Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel ile yönetim kurulu üyeleri Sakarya'ya giderek başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü,  Kontrol Müdürlüğü'nden Şef Devrim E.  Özergin, Basın İlan Kurumu Şube Müdürü Recep Bolat, Denetim Kurulu ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti üyesi Yeni Sakarya Gazetesi'nden Mustafa Süke Anadolu Gazetesi sahibi Adnan Uyumaz'ın silahlı saldırısı sonrası; Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel  Yönetim Kurulu üyeleri Basın Vakfı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Yılmaz Karaca, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan başsağlığı ve geçmiş olsun ziyareti için Sakarya'ya geldi. 
BOLAT'A HASTANEDE ZİYARET
İlk olarak Toyotasa Hastanesi'ne geçen Sertel ve TGF yöneticileri Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'a başsağlığı  ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler. TGF Genel Başkanı Atilla Sertel ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'ne geçerek, Sakarya basınına başsağlığı dileklerini ilettiler. Burada bir konuşma yapan TGF Genel Başkanı Atilla Sertel saldırıyı kınadı. 
Sertel bu tür bir vahşetin bir gazetede yaşanmış olmasının üzüntülerini arttırdığını dile getirdi ve şunları söyledi:  “Çıkar amacıyla çıkarıldığı belli olan bir gazetede yaşanan bu menfur saldırı hepimizi dehşete düşürdü. Anadolu Gazetesi'nin sahibi ve bu çirkin olayın faili Adnan Uyumaz'ın gazete sahibi olmanın dışında gazetecilikle bir ilgisi yoktur. Çünkü gazeteci hiçbir zaman silaha sarılmaz. Çünkü gazeteci eğer bir haksızlık varsa hakkını kalemiyle, hukuk yoluyla arar. Bu saldırı nedeniyle üzüntümüz büyüktür. Devrim kardeşimize Allah'tan rahmet sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yaralı arkadaşlarımıza da Allah'tan acil şifa diliyorum. (ayna)
Editör: Haber Merkezi