"Yüreğimde sadece ülkeme dair duyduğum özlem, heyecan, sevgi ve coşku var" diyen ünlü cerrah ve siyasetçi Çömez, Türkiye'ye dönüş tarihini önemli bir güne denk getirdi. Zafer Bayramı'nın kutlanacağı 30 Ağustos'ta Türkiye topraklarına ayak basacak. 

Turhan Çömez milletvekilliği dönemindeki icraatlarıyla Balıkesir yanı sıra ülkenin hemen her noktasında adından söz ettirmişti.

Ergenekon kumpasının yurtdışındaki tek sanığı, İngiltere’de bulunan eski AK Parti milletvekili Dr. Turhan Çömez, hakkında beraat kararı verilmesinin ardından Türkiye’ye dönme kararı vermişti.

Pasaport işlemleri için gittiği Londra'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde yaptığı açıklamada Çömez, "Şu anda yüreğimde sadece ülkeme dair duyduğum özlem, heyecan, sevgi ve coşku var. Özlemini taşıdığım topraklara, milletime büyük bir sevda ile koşacağım. Bunun coşkusu ve heyecanı tarif edilemez” demişti.

TURHAN ÇÖMEZ KİMDİR?

Turhan Çömez, 1965 yılında Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 
Erzurum 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda koruyucu ve halk sağlığı hekimi, Bandırma Devlet Hastanesi'nde acil birim hekimi, Vakıf Gureba Hastanesi'nde de genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı. 
Daha sonra siyasete atıldı, 22. Dönem AK Parti'den Balıkesir milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 


Bunun yanında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğanın özel kalem müdürlüğünü ve danışmanlığı görevini de yürütmüştür.
Ergenekon kumpası süreciyle birlikte Ak Parti'den ihraç edildi. 1 Temmuz 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarıldı. 
İngiltere'de dil eğitimi aldığı için o süreçte yakalanamadı. Bu kararın ardından İngiliz hükümetine sığınma talebinde bulunan Çömez'e 2011 yılında 5 yıllık iltica statüsü almıştı.
Ergenekon soruşturmasının FETÖ kumpası olduğunun ortaya çıkması üzerine suçsuzluğu anlaşılan Turhan Cömez, Türkiye'ye dönme kararı almıştı.

Editör: Haber Merkezi