Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurulu, Hasan Basri Atılganer’in ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayınladı. 
BGC Yönetim Kurulu mesajı şöyle: 
“Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyesi ve ülkemiz basın camiasının en yaşlı ve aktif muhabirlerinden Hasan Basri Atılganer’i kaybettik. 
Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren cemiyetimizin en kıdemli üyesi Hasan Basri Atılganer’i sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. 
Değerli üyemiz duayen gazeteci Hasan Basri Atılganer’in ailesine, sevenlerine ve basın camiamıza başsağlığı diliyoruz.” 
Anadolu basınına hizmeti yanında yaygın gazetelerinde uzun yıllar Bandırma temsilciliğini yürüten Atılganer 82 yaşındaydı. 
Hasan Basri Atılganer (sağbaştaki), Gazeteciler Cemiyeti’nin 50. Yılında Şükran Şildi ile onurlandırılırken şildini 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül takdim etmişti.
BANDIRMA'DA TOPRAĞA VERİLDİ
Atılganer’in cenazesi 07 Şubat 2016 Pazar günü Haydarçavuş Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenaze törenine Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Atılganer’in ailesi, yakınları, siyaset, iş, spor dünyasından isimlerle gazeteci dostları katıldı. Hasan Basri Atılganer’in oğlu Ümit Atılganer’e başsağlığı dileğinde bulunarak acılarını paylaştı.

H.BASRİ ATILGANER KİMDİR?
Basri Atılganer 1934 yılında Bandırma’da doğdu. Mesleğe 1950 yılında, Bandırma’da Gürses Gazetesi’nde, matbaa işçisi olarak mesleğe adım attı. Yaklaşık 2,5 yıl bu konumda çalıştıktan sonra muhabirliğe başladı. Gazetecilik yaşamı boyunca birçok gazetede görev yaptı. 
Yeni Sabah, Hürriyet, Akşam, Günaydın ve Cumhuriyet gazetelerinin Bandırma muhabirliğini yürüttü. 
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucuları arasında yer aldı. 
Çeşitli kurum ve kuruluşlarca verilen mesleki ödüllerin sahibi oldu. 
Gazetecilik yaşamını, Bandırma’da günlük olarak yayınlanan Banses Gazetesi çatısı altında sürdüren Basri Atılganer, Sürekli Basın Kartı sahibi idi.
Editör: Haber Merkezi