Gazeteciler Cemiyeti'nin sorunları paylaştıı toplantıda medya-siyaset ilişkileri ve Medya Etiği konularının ele alındı, sosyal ağlar aracılığıyla paylaşım yapanlara 'gazeteci muamelesi' yapılması gündeme geldi. Ayvalık'taki buluşmada Mahir Ünal, yerel yönetimlerle kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine “10 yıllık, 20-25 yıllık basın emekçisiyle 10 günlük sosyal medya paylaşımcısı aynı kefeye konulmamalı.” uyarısında bulundu.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Ramazan Demir, yerel medya ile meslektaşlarımızın sorun ve beklentilerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal'a aktardı.

Ünal'ın, Ayvalık'ta bölge gazetecileriyle buluşmasına katılan Demir, Basın Meslek ve İnternet Yasası, gazetecilerin fiili hizmet zammı, sarı basın kartıyla yerel gazetelere yeni gelir kaynakları konusunda beklentilerini dile getirdi.

Ünal, gazetecilerin mesleki örgütlenmesini önemsediklerini dile getirirken; "Cemiyetlerin daha güçlü olması, ciddi şekilde kendi iç otokontrolünü sağlaması gerekiyor." görüşünü paylaştı.

Medya-siyaset ilişkileri ve Medya Etiği konularının ele alındığı toplantıda, sosyal ağlar aracılığıyla paylaşım yapanlara 'gazeteci muamelesi' yapılması da gündeme geldi.

Bu konuda kamu kurum kuruluşlarıyla tüm belediyelerin ve hatta siyasi partilerle sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda hassas olmaları gerektiğine inandığına vurgu yapan Mahir Ünal, “10 yıllık, 20-25 yıllık basın emekçisiyle 10 günlük sosyal medya paylaşımcısı aynı kefeye konulmamalı.” ifadesini kullandı.

Ramazan Demir'in, Gazeteciler Cemiyeti yayınları arasındaki "Balıkesir Manşetler" albüm/kitabını takdim ettiği AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kendisine aktarılan konuları İletişim Başkanlığı ile paylaşıp takipçisi olacaklarını kaydetti.
 

Editör: Haber Merkezi