Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.


 

Başkan Yılmaz'ın mesajı şöyledir:

Kıymetli Hemşehrilerim,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı ve Kurtuluş Savaşı'nın temelinin atıldığı gün olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs’ı her yıl bütün ülke genelinde Atatük’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak coşkuyla kutlamaktayız. Bu tarih, Anadolu’nun bağımsızlık ateşi ile yanarken esarete karşı umut ve dirilişin bir kez daha destansı mücadele ile yurdun her köşesine yayıldığı cesur adımın tarihidir.

Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanmış bir avuç insanın sahip olduğu inanç Türk milletinin hürriyet aşkı ile harmanlanmış ve işgal altındaki memleketimiz eşsiz bir savunma neticesinde özgürlüğüne kavuşmuştur. Böylesine anlamlı bir mücadelenin ilk adımının atıldığı günün gençlik ve spor bayramı olarak kutlanması çok manidardır. Gazi Mustafa Kemal’in “Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” sözü Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet edildiğini ve onlara duyulan güveni ifade etmektedir. Biliyoruz ki bir millet; gençlerini yetiştirdiği ve onlara değer verip özgüven aşıladığı sürece gelecekteki varlığını koruyacak ve hatta küresel çapta muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacaktır.

19 Mayıs’ta manda ve himayeye karşı atılan adımın ardından cesurca gözünü kırpmadan cephelere koşan Balıkesir’in yiğit gençleri bugün de her alanda başarıdan başarıya koşmaktadır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de gençlerimizin yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte daha da başarılı olmaları için adımlar atmaktayız. Sosyal, kültürel ve sportif alanlar başta olmak üzere her alanda kendilerini iyi yetiştirmeleri için var gücümüzle çalışmakta ve 20 güzide ilçemiz ile memleketimiz genelinde gençlerimizin gelişimine kolaylık sağlayacak projeleri hayata geçirmekteyiz. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak genç hemşehrilerimizin her zaman istek ve taleplerini yerine getirmeye ve hedeflerine giden yolda en büyük destekçileri olmaya devam edeceğiz.

Samsun’da 102 yıl önce yakılan hürriyet meşalesinin bugün daha da büyüyerek yolumuzu aydınlatışına şahitlik ederken gençlerimizle bu yolda emin adımlarla yürümekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle; bağımsızlık uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve güzel bir hayat diliyor, Cumhuriyet’imizin emanet edildiği, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin ve tüm kıymetli hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Editör: Haber Merkezi