Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yücel Yılmaz'ın mesajı şöyle:

"Kıymetli Hemşehrilerim,

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilen Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 bir milletin egemenliğinin kayıtsız şartsız kendisinde olduğunu ilan ettiği bir tarihtir. Bu tarih; bir ulusun, vatanını parça parça etmeye gelen düşmanlarına karşı tek vücut olup “dur” deyişinin yankılanmasıdır. Bu tarih, damarlarımızdaki kanın hürriyet sevdası için aktığı bir tarihtir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” sözü de 29 Ekim 1923 tarihinin önemini ifade etmektedir.

Yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanan Cumhuriyet, Türk milletine armağan edilen ve ilelebet korunması gereken önemli bir mirastır. Millî Mücadele fitilinin ateşlendiği Balıkesirimizin önde gelen Kuvây-ı Milliye birlikleri başta olmak üzere Nene Hatunların, Hasan Tahsinlerin, Sütçü İmamların ve daha nice isimsiz kahramanımızın içindeki vatan ve hürriyet aşkı memleketimizin düşman işgalinden kurtulmasına vesile olmuş ve bu mücadele nihayetinde Cumhuriyet ile taçlanmıştır.

Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan Cumhuriyetimiz 15 Temmuz hain darbe girişiminde de gücünü göstermiştir. Demokrasi esasına dayanan Türkiye Cumhuriyeti, milletin iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan idaresindeki yönetimini hedef alanların, vatandaşlarımızın canına kastedenlerin, ülkemizin yarınlarını karartmak isteyenlerin hain emellerine engel olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı, vatanı ve kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan ölüme yürümüş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum."


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrik mesajı

 

Editör: Haber Merkezi