Baget yüzük, pırlanta kesimleri içerisinde en çok tercih edilen modeller arasındadır. Pırlantada en çok yuvarlak ya da klasik kesimler, damla kesimler ve üçgen kesimler hala yerini korusa da özellikle günümüzde tercih baget yönündedir. Bu tür yüzüklerin tercih edilmesindeki en büyük sebep modern görünüşüdür. Ayrıca günlük kullanımlarda da model yönünden rahat kullanılabilir. Baget yüzük kesimleri itibari ile son derece büyüleyici bir tasarım içerisindedirler. Işıltı bu tür yüzüklerde farklıdır.

Baget Yüzük Modelleri ve Kesimleri

Baget yüzük modelleri arasında kesim farkı mevcuttur. Her kesim ayrı bir ışıltı yayar. Baget kesimler dikdörtgen bir yapıda tasarlanır. Bu tip yüzüklerde 14 faset kesim yüzeyine sahiplik özelliği vardır. Faset demek ışığa yansıtılmış olan yüzeyler demektir. 

Baget yüzük modelleri; işinin ehli kişilerce tasarlandığında şıklığının yanı sıra ışıltısını da başka bir farklılıkla gösteren yüzük türlerindedir. Belki de bu farklı ışıltı özel günlerin vazgeçilmezi olma sebebidir. Dizaynları her zaman en beğenilen özelliktedir. Baget yüzükler karat özelliklerine göre belirlenir. Karat bir yüzükte en önemli detaydır. Kesimi olsun, taşların sayısı olsun her özellik yüzük için bir ayrıntıdır. https://www.pirlantamerkezi.com/pirlanta-baget-yuzukler  adresinden en geniş çerçevede çeşitlere ulaşabilir ve zevkinize göre satın alma işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.


 

Editör: Haber Merkezi