Pırlantalar, ışıl ışıl olduklarından takılarda kullanılır. Elmasların el işçiliğiyle şekil değiştirmesiyle ortaya çıkan pırlantalar, göz alıcı bir parlaklığa sahiptir. Bu yüzden kadınların kullandıkları aksesuarlarda kullanılırlar. Yüzük, kolye ve küpe gibi takılarda kullanılan pırlantalar, verdikleri ışıltı ile kadınları mest ediyor. Eğer takı kullanmayı çok seviyorsanız rlanta set alabilir ve uyumlu aksesuarlar kullanabilirsiniz. Pırlanta setleri yapılırken en çok tercih edilen kombinler yüzük, kolye ve küpeden oluşsa da seçeceğiniz sete göre bileklik ve saat de olabilir.

Pırlanta Şıklığı

Yüzüklere bakıldığında başta tektaş yüzük olmak üzere beştaş, tamtur, yarımtur, baget gibi birçok farklı modellerde üretilir. Eğer özel davetlere çok fazla katılıyorsanız gösterişli yüzükler almanız doğru olacaktır. Örneğin beştaş yüzük modelleri, gösterişlidir ve özel günlerde kullanılabilir. Tektaşlar ise genellikle evlilik tekliflerinde kullanılır ve alyanslarla birlikte takılabilir. Doğum günü ve yıldönümleri gibi özel günlerde de tektaş yüzükler hediye olarak alınır. Kesim şekillerine göre görüntüleri de değişen tektaşlarda en fazla kullanılan kesimler yuvarlak, oval, zümrüt, damla, prenses, kalp, markiz, radiant olarak sayılabilir. Bunların arasından en fazla kullanılan şekli yuvarlaktır.

Pırlantalarda Önemli Noktalar

Pırlantalarda karat ağırlığı sizi ilgilendiren önemli bir özelliktir. Karat, pırlantanın ölçülebilir bir özelliğidir. Karat büyüklüğüne karar verirken etkili olan şey ise bütçeniz olacaktır. Çünkü karat ne kadar fazlaysa, fiyat da o kadar artacaktır. Bunun nedeni ise karat ağırlığının artması, kullanılan taşın büyümesi anlamına gelmesidir. Bütçenize uygun pırlantalar için Emel Pırlanta sitesinden hizmet alabilirsiniz.

Pırlanta Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Pırlantalar parlaklığı, ışıltısı ve berraklığı sayesinde güzel duran ve dikkat çeken bir maddedir. Özellikle başarılı kesim yapılmış bir pırlantanın ışıltısı ve yarattığı başarılı ışık yansıması gözünüzü alabilir. Parmaklarda parlayan yüzükler, boynunuzda göz alan kolyeler, kulaklarınızda ışıldayan küpeler pırlantanın marifetidir.

Pırlantalarda bakım, profesyonel olarak yapılırsa daha sağlıklı olacaktır. Pırlanta kolye üzerindeki pırlanta taşını tutan tırnakların gevşemediğinden emin olmak için bu bakımlar önemli olacaktır. Temizleme sıvılarıyla da yapılan bakımlar sayesinde, mücevher eski ışıltısına kavuşacaktır. En ışıltılı pırlantalar için https://www.emelpirlanta.com/ sitesinde birçok model bulabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi