His Taşı Tesbihler

Tesbih yapımında birçok doğal taş ve ahşap materyaller kullanılmaktadır. His taşı tesbihler de bunlardan biridir. Hem görüntü bakımından hem faydaları bakımında hayranlık uyandıracak bir tesbih modelidir. Özellikle el işçiliği püsküllerle bütünleştirilirse daha da göz kamaştırıcı bir hal alır. Gümüş aksamlar, zirkon kakmalar ve daha birçok ayrıntı, his taşı tesbihin değerine değer katar.

His Taşının Özellikleri

His taşı, eline alan kişinin duygularına ve vücut sıcaklığına göre renk değiştiren bir taştır. Ele alındığı andan itibaren renk değiştirmeye başlar. Bu özelliği ile görenlerin beğenisini ve hayranlığını kazanır. His taşının dönüştüğü 12 renk vardır. Sarı, turuncu, yeşil, mavi, kırmızı ve lacivert renklerinin tonlarını yansıtır. Bu renklerin birer anlamı olduğu söylenir. Sarı renk mutluluğu, mavi renk stresi, yeşil renk kıskançlığı, koyu yeşil renk üzüntüyü temsil eder. Kırmızı renk öfke, mor renk hassasiyet, turuncu renk ise hoşlanma anlamı taşır.

His taşıyla üretilen ürünler ve his taşı tesbihler diğer doğal taşlar gibi kişiye iyi enerji sağlar. Stresi engeller. Zihni ve vücudu rahatlatır. Uyku esnasında takıldığı taktirde daha rahat bir uyku sağlar. Ortamdaki kötü enerjileri pozitif enerjiye çevirir.

His Taşı Tesbih Bakımı

His taşı, kullandıkça bozulan ve orijinalliğini kaybeden bir madde değildir. Dolayısıyla pek bakıma ihtiyaç duymaz. Fakat sürekli kullanımı halinde kirlenebileceği için renkler soluk görünebilir. Bu yüzdenhis taşı tesbihler arada bir suyla yıkanabilir. Gümüş parçaları varsa, gümüş parlatıcılar uygulanır.

Tespihler geçmişten günümüze kadar geçen süreç içerisinde her zaman popüler kalmayı başaran aksesuarlar arasında yer almayı başarmıştır. Bu durum son zamanlarda karşımıza çok sayıda farklı tasarımın çıkıyor olmasını da mümkün kılmaktadır. https://www.teksanexpress.com/kategori/his-tasi-tesbihler sayfasını ziyaret ettiğiniz zaman tam da aradığınız ürünlere sahip olabilirsiniz!

Editör: Haber Merkezi