Pantolon, günümüzde her kadının gardrobunda olan bir giysidir. Farklı farklı kumaşlardan üretilen ve çeşitli modelleri olan kadın pantolonları, oldukça ilginç bir tarihsel süreç içinde günümüze ulaştı. Pantolon bugün hemen her kadının severek giydiği zahmetsiz, şık ve popüler bir giysi, ancak, bu durum her zaman böyle değildi. Kadın pantolon modelleri söz konusu olduğunda karşımıza çok sayıda seçenek çıkıyor.

Kadın Pantolon ve Kadın Hakları

Pantolonun batı toplumlarında yaygınlaşmaya başlamasının kökleri 19. Yüzyıla dayanır. 1851 yılında kadınlar için üretilen pantolon benzeri bir kıyafet belirli çevrelerde, özellikle süfrajetler arasında belli bir popülerliğe ulaşmış olsa da halktan çok tepki çekmişti. Bu tepkilerden ötürü kadınlar arasında popülerliği gittikçe düşen pantolonlar yalnızca evde ya da belirli aktivitelerde giyildi.

Birinci Dünya Savaşı sırasında işgücüne katılan kadınlar, geleneksel olarak erkeklerin çalıştığı işlerde çalışırken pantolon giymeye başladı. Etek ve o dönemde kullanılan büyük elbiselere kıyasla çok daha rahat olan pantolon, kadınlar arasında tekrar popülerleşmeye başlamışsa da kadınların halk arasında pantolon giymenin doğal ve normal karşılanması İkinci Dünya Savaşı sonrasını bulmuştur.

Buna rağmen moda dünyasının kadın pantolonlarına 60 ve 70’li yıllarda güçlenen kadın hakları hareketleriyle birlikte önem göstermeye başladı . Bugün ise pantolon her yerde ve her ortamda giyilebilen bir kıyafet. Eğer siz de şık ve kaliteli bir pantolon almak istiyorsanız https://www.ipekyol.com.tr/giyim/pantolon-modelleri/ adresimizden en yeni ve şık kadın pantolon modellerini bulabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi