Bugün cuma saatler sonra camiler benim gibi kimliğinde Müslüman yazan, dilinde Allah (CC) lafzından daha çok,dünya lafzı olan, İslam'ı Kuranı, hadis sünneti şeriatı bir tarafa bırakıp, siyasetle, siyasetçilerle kafayı bozan.
Her an gören, yaptığımızı bilen, bizleri yoktan var eden, doğumdan ölüme bütün rızkımızı veren, Yüce Allah'tan korkmayı unutup kullardan korkusuna, eline kalem alıp yazamayan, yapılan hataları yanlışları karşısındaki insanın yüzüne vuramayan, internette birileri bir şeyler paylaştığında bile beğenmekten, hırsıza hırsız, arsız arsız, soysuza soysuz, ahlaksız ahlaksız,demekten korkan. Müslüman kılıklı şeytani fıtratlı insanlara haddini bildiremeyen,rızkın Allahtan olduğunu unutup,korkudan sadece kalbiyle buğz edebilen.

Derdi imanı para olup, hayatındaki insanların ekonomik yapısına göre sınıflandıran, makam mal mülkü olanların karşısında el pençe duran, gerçek saf temiz garip İslam ve dava uğrunda gecesini gündüzüne katan İnsanların karşısında bir köle taciri gibi tepeden bakıp onları horlayan, minarelerde ezan okunduğunda,caminin birinci safında yer kapmaya çalışan, helali haram karıştırıp, haram yoldan kazandığı parayla, vicdanı rahatlatmak için fırsat buldukça Allah'ın evi Kabe'ye peygamberin huzuru Medine'ye koşan.
Allah'ı İslamı Kuran'ı cami içinde, Mekke'de Kabe'de bırakan, cami kapısından çıkar çıkmaz hacdan,umreden uçağa biner binmez kapı önünde bekleyen şeytanla kol kola girip yoldaşlık yapan.
Eline beline diline sahip olamayan, kimliğinde Müslüman yazan ben ben ve benim gibiler, kulları kandırabiliriz hatta kendimizi de kandırabiliriz ya sağımızdaki , solumuzdaki melekleri, gizli kapaklı yerlerde yaptıklarımızı, kalplerimizden geçenleri bile bilen Rabbimizi nasıl kaldıracağız.
Beyler bayanlar,kimliğinde İslam yazanlar. Ey nefsim az kaldı az, belki yarın belki yarından da yakın, ben veya siz, son nefesi verdiğimizde, hesap günü topraktan mantar gibi tekrar bittiğimiz de, defterler açılıp yaptıklarımız önümüze serildiğinde, ne makamlarımız, ne tabi olduğumuz büyüklerimiz, ne şeyhlerimiz efendilerimiz, ne paramız ne malımız mülkümüz hiçbir şey fayda sağlamayacak.
O hesap gününde herkes dünyada yaptığının karşılığını görecek, o gün geldiğinde hor görülen Rabbinin verdiklerine de, vermedikleri de şükür eden, helali haramı bilen, ırzına namusuna İzzet ve şerefini helal getirmeyen, Allah'ın evi Kabe'ye, Rasulullah'ın dünya misafirhanesi kabrine, Medine'ye gidemeyip, onun kokusunu hasret kalıp hayata gözlerini yuman, dünya ehlinin garipleri Cennetin efendileri, Allah'ın Resulüne dost komşu olurken, bugünün efendileri Cehennem ehli olarak, Allah'ım biz kendimize zulmettik, zalimlerden olduk,kibrimizin,nefsimizin, kurbanı olduk malın mülkün esiri,şeytanın oyuncağı olduk. Ne olur Rabbimiz bizi tekrar dünyaya gönder sana hakkıyla kul olanlardan olalım dediklerinde, Yüce Rabbim artık çok geç bir daha geri dönüş yok, sizin yeriniz ebedi cehennemdir diyecek. Vay halimize Vay.
İşte benim gibi sizin gibi tiplerin değil, gerçek Zahid ve Zühd sahibi Müslümanların cuması mübarek olsun amin. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.Yokmu bir Allah dostu benim gibi günahkara dua edecek.