2 MAYIS SON GÜN
Ağabeyoğlu, taksimetre sicil kartı uygulamasıyla ilgili şunları söyledi:
“2 Şubat 2012 tarihinde 2892 Sayılı Yasa ile taksimetrelerin elektronik veri tabanı kaydı yapılarak sicil muayene kartı verilmesi için 3 ay süre tanındı. Bu tanınan süre 2 Mayıs’ta doluyor. Bütün ilçelerde taksicilersicil kartı almak için Şoförler Odasına başvurarak, ilgili formu dolduracak. Form ile birlikte 10 lira 90 kuruş Ziraat Bankası’ndan Hazine’ye para yatıracaklar. Bu formları toplu halde Balıkesir Şoförler Odasına teslim edecek.Her ilçede gün tespit edilip taksimetreler o gün içinde denetlenerek sicil kartları verilecek. 2 Mayıs’tan sonra kolluk kuvvetleriyle yol kontrollerine çıkılıp sicil kartı olmayan veya taksimetresinin ayarı bozuk taksicilerin taksimetrelerine el konarak savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Yeni düzenlemeye göre lastik ebatları araç fabrikadan ilan edildiği şekilde olması gerekecek.

BİN 358 LİRA CEZASI VAR
Bu muayeneler iki yılda bir yapılacak. Her iki yılda bir Ocak ayı başından Şubat sonuna kadar müracaatlar alınacak. İdaripara cezası da bin 358 lira sicil kartı almayanlar için veya gününü geçirenler için. Yani 2 Mayıs’tan sonra sicil kartı olmayanlar, zamanında müracaat etmeyenler bu cezayı ödeyecek. O yüzden bu toplantımız çok önemli. Şoför esnafının mağdur olmaması için kamuoyuna bu konuyu iyi duyurmamız lazım.”

"SİCİL KARTLARINIZI ALIN MAĞDUR OLMAYIN"
Şoförler Odası Başkanı Fehmi Erdem ise “Müdürümüz Burhan Ağabeyoğlu’nu iyi tanıyoruz. Genel kurullara katılır. Her yerde yanımızda olur. Kendisine bu bilgilendirme toplantısını teklif ettiğimizde kabul etti. Bu toplantının şoför esnafımıza yararlı olacağına inanıyorum” dedi.BESOB Başkanı Mesut Aşanel, “Bu toplantı teşkilatımız için çok önemli. Artık kurumlarla teşkilatımızla iç içe olduk. Taksimetre uygulamalarına çok kısa bir zaman kaldı. Teşkilatlarımız üyelerimize gittiği ilçelerde anlatacak. Bir program dahilinde bütün ilçelerde taksimetrelerin ayarı ve kontrolü yapılarak taksimetre sicil kartı almaları sağlanmalı. Yoksa taksimetre bozuk olduğunda kolluk kuvveti el koyacak ve üyelerimiz çalışamayarak mağdur olacak. Bu mağduriyetin önüne geçilmesi için çok iyi anlatmamız gerekiyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi