Ağabeyoğlu, denetimlerin ilçelerde de sürdürüleceğini kaydetti.
Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'le ticari taksilerdeki taksimetrelere ait sicil ve muayene kartı bulundurma zorunluluğu hükümleri sebebiyle Balıkesir'de denetim yapıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü uzmanları Hamza İzmir ve Cemal Görüş tarafından iki gün boyunca, il merkezinde faaliyet gösteren 204 adet taksiye ait taksimetreler tek tek kontrol edilerek, doğru ve tarifeye uygun bir şekilde çalışmaları sağlandı.
Ağabeyoğlu, il merkezindeki taksimetre muayenelerinin tamamlandığını, bir program dahilinde ilçelerde de muayenelerin yapılacağını ifade etti. Ağabeyoğlu, ayrıca sicil ve muayene kartlarının düzenlenmesine başlandığını hatırlattı. Yol denetimlerinde aranan belgeler arasına sicil ve muayene kartının da gireceğine dikkat çeken Ağabeyoğlu, bu belgelerin en kısa zamanda tamamlanarak taksilere dağıtılacağını vurguladı.
Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fehmi Erdem ise denetimlerde merkezde faaliyet gösteren taksilerin taksimetre ayarlarının eksiksiz bir şekilde yapıldığını aktardı. Vatandaşların, ticari taksileri gönül rahatlığıyla kullanabileceğini bildirdi.
Editör: Haber Merkezi