Bu günlerde beni bir düşünce sardı.Ben Ak Partili mi, yoksa Erdoğancı mıyım. 
Bu parti 1969 temeli atılan,yıllarca darbelerle muhtıralarla kapatılan,2002 de bir güneş gibi ülkem üzerine doğan,Ergenekon,ay ışığı,yakamoz darbe teşebbüsleri,2007 kapatma davası,mit krizi,17-25 aralık kumpası ve en son 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yapan bir parti.
Artık Reis yok,artık evin babası,kutlu davanın öncüsü yok.
Ak Partimin koridorlarında artık, Reisin ayak sesleri,Reisin gür sesi,Reisin nefesi,kokusu,gölgesi yok.
Artık Reis gibi,illerde,ilçelerde,belediyelerde,bu partiye yıllarca emek vermiş,bir arabaya doluşup,ceplerinden ortaklaşa,benzini,mazotu alan o gönül insanları yok.İnsanların üye olmaya korktuğu günlerde,partimin sandık,köy,mahalle,belde,ilçe,il yöneticiliği yapan yöneticilerden artık kimse yok.
Parti kurulduğunda kapı kapı dolaşan,horlanan, kapılar yüzlerine kapanan bacılardan ablalardan hatırlanan yok.
O günlerde kamyon kasasında mahalle aralarında fakir fukaraya kömür dağıtan,merdiven elinden direkten direğe bayrak asan gençlerden isimleri akıllarda artık olan yok.
Sorun bakalım kendinize Ak Partili misiniz, Erdoğancı mı?. 
Ak Partinin,misyonuna,kadrolarına,vekillerine, belediye başkanlarına mı oy veriyorsunuz, yoksa Recep Tayyip Erdoğan'mı?
Ben Recep Tayyip Erdoğan'a oy veriyorum.
İnanıyorum ki benim gibi milyonlar da artık Ak Partiye değil Reise oy veriyor. 
Erdoğansız Ak Parti bir hiç,artık Ak Parti taşra kadroları Reise bir yük,önünde bir engel.Teşkilatlar adeta birer mirasyedi,atasını,babasını,geçmişini,davasını unutmuş,şımarık,ukala,kendini beğenmiş birer çocuk gibi.
Farkında değiliz amma,artık garip gurabadan,bizleri buralara getirenlerden kopan,onları küçük gören,onların gölgesinden faydalandığımız,makam mevki,istikbal elde ettiğimiz bu ulu çınara,oylarıyla hayat sularını veren,insanları unutmuş durumdayız.
Çevremde bir çok insan "artık Ak Parti yoruldu, Reisten sonra Ak Parti savruldu" diyor artık benim gibi yarı deli yarı akıllılar, Reisin gölgesi, hatırı sayesinde siyaset yapan ,yorgun,heyecanı bitmiş,millete hizmet değil,efendilik yapanlardan yılmış bıkmış durumdayız diyor. 
Reis inan bir çok insan senin sevgin,inancın,ideallerin uğruna,sana olan inançlarından dolayı Ak Partiye oy veriyor.
Reis bir çok insan,Ak Partinin 2002 ruhuna,heyecanına ,fabrika ayarlarına dönmesi gerektiğini söylüyor.

Reis benden sonrası önemli değil,boş ver sana mı kaldı,her şey aynı tas,aynı hamam olsun,yola çıktıklarınızı,yol da bulduklarınıza değişin diyorsan,geçmiş geçmişte kaldı,bugüne bak,diyorsan sorun yok.
Ama demiyorsun, diyemezsin,demezsin.
Sen bu milletin kaderi,umudu,önderi,liderisin.
Sen Malazgirt de Anadolu'nun bu aziz millete kapılarını açan Alparslan'ın Ruhunu.
Sen bir çağ kapatıp,bir çağ açan Bizansı yıkıp,Osmanlıya İstanbul'un kapılarını açan,Fatih Sultan Mehmet hanın Ululuğunu,
Sen 32 yıl koca bir imparatorluğu,yedi düvele karşı ayakta tutmaya çalışan Sultan Abdül Hamit Hanın Zekasını taşıyorsun.
Reis senin bir elin Suriye'de,Somali'de ,Mekke Medine,Kudüs,Mısır da,Libya'da,Afrika'nın en ücra köşesinde.Reis senin bir elin,Kırım'da, Azerbaycan, Özbekistan'da,Türkmenistan,Doğu Türkistan'da.Reis senin bir elin Selanik'te,Bosna'da,Kosova'da, Avrupa'nın ortası Viyana kapıların'da.
Reis senin bir elin Erbil, Musul,Kerkük'te,Bağdat,Irak,Afganistan,Pakistan'da.
Sen busun..
Peki biz neyi?
Biz mi, bizim bir elimiz parada,bizimiz bir elimiz malda,bir elimiz garip vatandaşın onurunda,gururunda,arın da,namusunda.
Reis eğer çıktığın bu başkanlık yolun da,sadece bana,başkanlığa oy verin diyorsan sorun yok.
Bu millet Ak Partiye verdiği oyun 10-15 puan üstünde sana oy verir,ama arkamda güçlü teşkilat,güçlü siyaset olsun diyorsan Ak Partinin yenilenmesine, tekrar eski ruhuna dönmesine ihtiyaç var.
Selamun Aleyküm.