Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği günün akşamında Balıkesir sokaklarında tam bir curcuna vardı.

Yasak öncesi genelde evde kalmayı tercih eden Balıkesirliler, sokağa çıkma yasağı getirileceğini öğrenir öğrenmek adeta sokaklara akın etmişti.

İnsanlar, sanki sevdikleri takım şampiyon olmuş da kutlamak amacıyla sokağa çıkıyor havasındaydı.

Kentin hemen her noktasında trafik kilitlenmişti. 

Marketlere, bakkallara fırınlara koşmuş, tezgahda ne var yok adeta talan etmişti.

2 gün sokağa çıkma yasağı olmasına aldırış etmeden araçlarının depolarını doldurmak için akaryakıt istasyonlarında uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Neyse ki 2-3 saatte herşey bitti, gecenin ilerleyen saatlerinde yasak uygulanmaya başlayınca hayat normale dönmüştü.

ÇILGIN GECENİN ERTESİNDE SESSİZLİK

Bugün ise Balıkesir tarihinin en sessiz günlerinden biri daha yaşadı.

Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasıyla Balıkesir'de cadde ve sokaklar boş kaldı. 

İçişleri Bakanlığının 30 Büyükşehir il sınırları içinde 2 gün sokağa çıkma yasağı getirmesinin ardından Balıkesir, en sakin günlerinden birini yaşıyor.

Kentin en hareketli noktası olan Toplu Taşıma Merkezi ile her gün 20-25 bine yakın aracın geçtiği Gar önündeki eski İzmir-Bursa yolunda sessizlik hakim oldu.  

Ana yollarda polisler denetim yaparak, trafiğe çıkan araçların sokağa çıkma genelgesinde istisna kapsamında olup olmadığını kontrol etti. 

Bu arada kent merkezinin yoğun olan bölgelerinden Atatürk Parkı, Ali Hikmet Paşa ve Cumhuriyet Meydanı, Milli Kuvvetler, Anafartalar, Kızılay caddeleri ile Zağnos Paşa Camisi mevkisi de yasağın ardından boş kaldı.

Balıkesir'de belediye ekipleriyle bulundukları ilçelerin kaymakamlıklarından izin alan bazı hayvanseverler de sokaklardaki kedi ve köpekler için yiyecek bıraktı.

Balıkesir genelinde sokağa çıkma yasağına uyulduğu görüldü.  Haber merkezlerine olumsuzluk bilgisi ulaşmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri evlerinden çıkamayacak durumdaki yaşlıların ekmeklerini evlerine götürdü. Balıkesir Fırıncılar Odası'na ait bir taşıt semtleri dolaşarak ekmek satışı yaptı.  Vatandaşlar da kendilerine en yakın fırına giderek alış veriş yaptı.

Yasak kapsamı dışındaki işletmeler faaliyetlerini  sürdürdü. Polis ekipleri, kentin belli noktalarında araçları durdurarak denetimlerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi