Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisi seçimli olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda genel kurul üyelerinin oylarıyla Engelli Meclisi Başkanlığına seçilen Alper Şentürk görevi Zeki Uslu’dan devraldı. 

BAŞKAN ŞABAN AKKOL'DAN
HALEF-SELEF BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

KARESİ Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Akkol, yaptığı açıklamada, "Zeki Uslu ve ekibine Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanlığında gerçekleştirdiği hizmetler için teşekkür ediyor, Alper Şentürk'e ve Yürütme Kurulu Üyelerine yeni görevlerinde başarılar diliyoruz." ifadesini kullandı,

ALPER ŞENTÜRK'TEN MESAJ
Balıkesir'e kurucusu  ve oyuncusu olduğu Engelli Basketbolu sevdiren isim olarak bilinen milli sporcumuz Alper Şentürk'ün ilk mesajı "Karesi'de bundan böyle engel yok. Tüm engel grubu arkadaşlarımızı kucaklayacağız" şeklinde oldu.

LAYIK GÖRENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Karesi Kent Konseyi Engelli Meclisinin çiçeği burnundaki başkanı Alper Şentürk duygularını söyle dile getirdi:
"Büyük bir kalabalık ekip ile gerçekleştirdiğimiz Genel Kurul ile Engelli Meclis Başkanlığına seçildik. Yürütme Kurulu ve şahsım adına başta Karesi Belediye Başkanım Sayın Dinçer Orkan’a ve Karesi Kent Konseyi Başkanım Sayın Şaban Akkol’a çok teşekkür ediyorum. 
Kurucu Engelliler Meclis Başkanım Zeki Uslu abime bu döneme kadar yaptığı güzel ve başarılı çalışmalar içinde canı gönülden tebrik ve teşekkür ederiz.

ENGEL YOK, KAPI HERKESE AÇIK
KARESİ DE ENGEL YOK” sloganı ile giriş yaptığımız kutsal yolda tüm Engel gurubu arkadaşlarımızı kucaklayacağımızdan ve kapımızın herkese açık olduğundan kimsenin şüphesi olmasın. 
Beraber yola çıktığım Takım arkadaşlarım ve Çalışma gruplarında ki tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim. Allah bizleri utandırmasın."

ALPER ŞENTÜRK KİMDİR?
Kocaeli Üniversitesi Deniz Liman İşletme Bölümü’nü bitirip İstanbul’da bir gemi firmasında çalışan Alper Şentürk, kanser tedavisi gören annesi Aynur Şentürk’ü 28 Aralık 2003′de kaybetti. 
Annesinin acısını unutmaya çalışan Alper Şentürk, aynı yıl askere gitmeye hazırlanırken trafik kazası geçirdi. 24 yaşında omurilik felci sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. 
Geçirdiği kazanın ardından aylarca komada kalan Alper, 2006 yılında Balıkesir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımını emanet bulduğu tekerlekli sandalyeler ile kurdu. Takımın kaptanı olarak maçlara çıktı.
Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı 7 yılda önce 1. Lig'e, ardından Süper Lig'e taşıyarak büyük başarıya imza attı.


Takımı 1.Lige çıktı. Alper aynı takım arkadaşı milli sporcu Esra ile evli.

 

Editör: Haber Merkezi