BALIKESİR Atatürk Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığında Pandemi Hastanesi ilan edildi. 1000 yataklı hastanede bazı bölümler haricindeki tüm yataklar Covid19 hastaları için düzenlendi. Peki, pandemi hastanesi nedir? Hangi hastaneler pandemi hastanesi oldu?.

PANDEMİ HASTANESİ NEDİR?

Sağlık Bakanlığı, bünyesinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu 3. seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunan hastaneleri, "pandemi hastaneleri" olarak tanımladı.

PANDEMİ HASTANELERİNİN ŞARTLARI NEDİR?

Sağlık kurumlarına müracaat eden hastaların corona virüsü (Covid-19) tanısı kesinleşinceye kadar Sağlık Bakanlığı hastaneleri, devlet ve vakıf üniversitesi hastaneleri ile tüm özel sağlık kuruluşlarınca kabul ve tedavi süreçlerinin yapılması zorunlu. 

Bünyesinde enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, göğüs hastalıkları, iç hastalıkları uzmanı hekimlerden en az ikisinin bulunduğu 3. seviye erişkin yoğun bakım yatağı bulunan hastaneler "pandemi hastanesi" olarak kabul edilecek.

Pandemi süresince enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji, iç hastalıkları veya göğüs hastalıkları uzmanı başka bir hastaneden görevlendirme yolu ile karşılanabilecek.

Pandemi hastanesi, corona virüsü tanısı almış (test pozitif) vakaların tedavi sürecinin yapıldığı hastaneler olarak tanımlanacak.

BALIKESİR'DEKİ VAKA SAYISI

balikesirim.net haber merkezinin derlediği bilgilere göre, vaka sayısı 700'ü aştı. Koronavirüs salgını nedeniyle hastanede tedavi gören 360 vatandaşımız bulunuyor.

Balıkesir'in 20 ilçesindeki koronavirüs hastaları Atatürk Şehir Hastanesi'ne getirilerek burada tedavileri yapılıyor.

Balıkesir'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

.

Editör: Haber Merkezi