BALIKESİR Devlet Hastanesi'nde görevli Acil Tıp Uzmanı Doktoru Erhan Akdaş, tedavi için getirilen bir hastanın yakınları tarafından saldırıya uğradı. Saldırı anı ise güvenlik kameralarına an be an yansıdı.

Olay, bugün akşam saatlerinde Devlet Hastanesi’nde meydana geldi. 

3 KİŞİ BİRDEN SALDIRDI

Edinilen bilgiye göre, Acil Servise getirilen ve ağır psikolojik sorunları olduğu öğrenilen hastaya nöbetçi Acil Tıp Uzmanı Doktoru Erhan Akdaş müdahale etti.

Hastanın gerekli tıbbi tahlilleri yapıldı. Yoğun Bakıma yönlendirildi. Bu sırada, hasta yakını 3 genç, henüz bilinmeyen nedenle doktora tekme, yumruk saldırmaya başladı. 

Hastane personeliyle güvenlik görevlilerinin devreye girmesiyle etkisiz hale getirilen 3 saldırgan, emniyet güçleri tarafından göz altına alındı.

SAĞLIK MÜDÜRÜ:
OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Olayın ardından Balıkesir İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin, hastaneye gelerek  doktora geçmiş olsun dileğinde bulundu. Keskin, "Fedakarca görevlerini ifa etmeye çalışan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet veya hakaret içerikli davranışlar karşısında sessiz kalmayacağız. Olayın faili hakkında her tür hukuki sürecin takipçisi olacağız." dedi.

SENDİKADAN KINAMA

Sağlık-Sen Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Nihat Erzi, saldırıyı şiddetle kınadı. Çirkin saldırının takipçisi olacaklarını bildirdi. Erzi, "Saldırganın ceza alması için ne gerekiyorsa yapılacaktır. Doktorumuza ve sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun diyor, bu menfur saldırıyı kınıyoruz." açıklamasını yaptı. 

TABİB ODASI: ARTIK YETER

Balıkesir Tabip Odası da, "ARTIK YETER" başlığı altındaki mesajıyla Dr. Erhan Akdaş'a yönelik saldırıyı kınadı.

Editör: Haber Merkezi