Balıkesir'in termal ve sağlık turizmi potansileyinin uluslararası alanda tanıtılmasının amaçlandığı "Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi"nin döndüncüsü başladı.

Balıkesir Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi'nin himayelerinde, Türkiye Salğık Turizmini Geliştirme Konseyi işbirliğiyle düzenlenen zirvenin ana orurumu 27 Eylül'de.

Edremit Güre'de bulunan Adrina Termal Otel'deki zirve öncesinde gelen konuklara Balıkesir termal ve sağlık kaynaklarının tanıtımı yapılmaya başlandı. Ardından destinasyon tanıtım, konaklama ve yatırım olanakları sunumları gerçekleştiriliyor.


55 ÜLKEDEN 250 ALIM HEYETİ
Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği Kurucu Başkanı Emin Çakmak, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada; "Bu yıl 4.Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm zirvemizi Balıkesir ilimizde 25-29 Eylül 2019 tarihlerinde 55 ülkeden 250 alım heyeti, 55 basın ve medya mensubu yanı sıra 81 ilimizden 250 yakın TÜRSAB üyesi Seyahat acentası katılımıyla yapılıyor. Bu yıl ilgi çok yoğun ve Balıkesir bunun meyvelerini hemen toplamaya başlayacaktır" dedi.

Yerli ve yabancı çok sayıda yatırımcının katıldığı zirvede ayrıca, sağlık programlarının aranılan hekimi Ender Saraç da konuşma yapacak.
 

Editör: Haber Merkezi