Bağ-Kur ile SSK'nın birleşmesi ardından Balıkesir'de Atatürk Devlet Hastanesi adını alan Gaziosmanpaşa (Yıldız) mahallesindeki eski SSK Hastanesi için yıkım kararı verildi. 
İzmir yolu üzerine yapılan Atatürk Şehir Hastanesi'ne taşınması sonrasında içi boşaltılan yaklaşık 660 yataklı hastane binası yakında yerle bir edilecek.

YIKIM İHALESİ YAPILDI
Altıeylül ilçesi sınırları içerisinde kalan ve 3 blokton hastane binalarının yıkım ihalesi Balıkesir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında yapıldı. 

DÜZCELİ FİRMA KAZANDI
KDV hariç 1 milyon 713 bin 786 lira 60 kuruş muhammen bedelli ihaleye çok sayıda yıkım firması katıldı. 
Açık teklif usulüyle gerçekleştirilen ihaleyi Düzce'den bir firma yaklaşık 2.5 milyon lira karşılığında  kazandı. 
Yıkım işine önümüzdeki günlerde  başlanacak.

MİLLİ EĞİTİME TAHSİS EDİLMİŞTİ
Yaklaşık 75 bin metre karelik alana sahip eski hastane yeri Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmişti.
Söz konusu alana Lise binası veya Spor Salonu yapılması planlanıyor.

BALIKESİR SSK HASTANESİNİN TARİHÇESİ

1965 yılında 70.000 m2 lik alan üzerine 2 blok halinde inşaatına başlandı. SSK  Balıkesir hastanesi olarak 1968 yılında 110 yatak kapasite ile hizmete açıldı. 1978 yılında bodrum, zemin ve 2 normal kat olarak poliklinik binası ilavesi yapıldı.

1991 yılında ilave 120 yatak tevsii bina inşaatına başlanmış ve inşaat devam ederken 1993 yılında yataklı servis binasına bir tüp geçit bağlantısı ile acil servis ve ameliyathaneleri içeren bölümün inşaatına başlanmıştır. Ayrıca 1998 yılında ek poliklinik binası inşaatına da başlanmıştı.

tüm bu inşaatların bitmesini takiben ek 120 yatak tevsii binamız kasım 1998, acil servis temmuz 1999, ameliyathane kompleksi kasım 1999, b-tipi kan merkezi ve ek poliklinik binası 2001 tarihi itibarı ile hizmete alınmıştır.

1996 kasım ayında 4 makine ile hizmete açılan hemodiyaliz merkezimiz halen 14 makine ile hastalarımıza hizmet vermektedir. ayrıca sürekli ayaktan periton diyalizi (sapd) hizmeti sunulmaktadır

19.02.2005 tarihinde 5283 sayılı kanun ile sağlık bakanlığına devredilen hastanemiz balıkesir atatürk devlet hastanesi adını alarak kesintisiz olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

özellikle yaz aylarında yoğun trafiğin yaşandığı bursa-izmir karayolu üzerinde fiili 521 yatak ile hizmet vermektedir.

24 saat hizmet veren acil servisimizde her türlü laboratuar olanakları bulunmakta ve günlük ortalama 350-400 hastaya sağlık hizmeti verilmektedir. en az iki pratisyen hekim ile karşılanan hastalar gerektiğinde hemen her branştan uzman hekim konsültasyonları ile 24 saat desteklenmektedir.

halen 8 ameliyathane ile yürütülen ameliyathane hizmetlerinde, her türlü klasik ve bazı özelliği olan ameliyatlar yapılabilmektedir. yıllık ortalama 8500-9000 adet ameliyat yapılmaktadır.

10 yataklı koroner yoğun bakım ünitesi 2 kardiyolog nezaretinde ve 10 yataklı genel yoğun bakım ünitesi 24 saat hizmet vermektedir.

her hekime bir poliklinik ile günlük ortalama 3500-4000 hastaya hizmet verilmekte olan hastanemizde zaman zaman günlük müracaat eden hasta sayısı 4500 kişiye kadar çıkmaktadır. halen poliklinik kapasitesi 5000 civarında hastaya hizmet verecek düzeydedir.

hizmete başladığından bu yana hep daha iyiyi hedefleyen ve sağlık bakanlığı' nın "sağlıkta dönüşüm projesi" nin başlamasıyla sürekli iyileştirmeyi amaç edinen hastanemiz, 2001 yılında kalite çalışmalarına başlamış ve 3 belgelendirme, 1 gözetim tetkikini başarıyla geçerek türkiye genelindeki ilk belgeli hastaneler içindeki yerini almıştır.

kanser teşhisi konmuş ve tedavisi il dışında yapılan hastalarımız için kemoterapi ünitesi kurularak mağduriyetleri bir nebze olsun giderilmeye çalışılmıştır.

balıkesir ilinde ilk ve tek olan hastane okulu ve görevli öğretmenimiz sayesinde çocuk servisinde yatan çocuk hastalarımızın eğitimlerinden geri kalmamaları sağlanmaktadır.
 

Editör: Haber Merkezi