Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan iki Uzman Tıbbi Onkologdan biri olan Selçuk Ergen’in istifasıyla binlerce kanser hastası mağdur oldu.

Ergen’in istifa ettikten sonra bir ay daha görev yapıp hastalarının tedavi süreçlerini planlamadan ayrılması ayda 2 bin onkoloji hastasının tedavi gördüğü ve bin 500 hastanın da kemoterapi aldığı hastanede krize yol açtı.

DİLEKÇEYİ VERİP GİTTİ

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi’nde onkolog krizi yaşanıyor. İldeki kanser hastalarına hizmet veren tek hastane olan Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan iki onkologdan biri olan Uzman Tıbbi Onkolog Selçuk Ergen, geçtiğimiz Cuma günü istifasını vererek, görevden ayrıldı. Ergen’in istifa ettikten sonra bir ay daha görev yapıp hastalarını planlamadan kurumdan ayrılması binlerce hastayı mağdur etti.

BÜYÜK SIKINTI YAŞANIYOR

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Adil Ozan Gökuç, hastanede 10 bin kanser hastasının tedavisini yürüten iki onkologdan biri olan Uzman Tıbbi Onkolog Selçuk Ergen’in istifasıyla büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Gökuç, “Hastanemiz il genelindeki 10 bin kanser hastasına hizmet veren  tek hastane. Ayda iki bin kanser hastamız tedavi görürken, bin 500 hastamız da kemoterapi alıyor. Geçtiğimiz Cuma günü onkologlarımızdan birinin istifa edip Pazartesi günü de işe gelmemesiyle hastalarımız büyük sıkıntı yaşamaya başladı.


                               Dr. Adil Ozan Gökuç

Doktor arkadaşımız istifasıyla birlikte bir ay daha görev yapıp hastalarının tedavilerini planlayabilirdi ama bu hakkı kullanmadı. Hem poliklinik tedavisi gören hem de kemoterapi alan kanser hastaları sadece tek onkologdan hizmet almak zorunda kaldı. Bu da hastalarımız ve doktorumuz için büyük bir sıkıntı” dedi.

“YENİ ONKOLOG BEKLİYORUZ”

Yaşanan krizi çözebilmek için bakanlıktan acil olarak onkolog istediklerini anlatan Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Adil Ozan Gökuç, “Kanser tedavisi gören hastaların bir kısmını radyasyon onkologlarına yönlendirdik, bir kısmına diğer onkoloğumuz bakacak ama bazı hastalarımızda açıkta kaldı. Yeni onkolog bir an önce gelmeli. Bu süreçte hastalarımızın bazıları çevre illere gitmek zorunda kalacak” diye konuştu. 

> Mahmut ACARÖZ | HaberciGazetesi

Editör: Haber Merkezi