Balıkesir Tabip Odası ile KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası (SES) üyeleri Atatürk Devlet Hastanesi önünde sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösterdi.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Şahin Cılız, öncülüğünde toplanan doktorlar, bir yıl önce Gaziantep'te bir hasta yakını tarafından öldürülen doktor Ersin Arslan için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Cılız, "Sağlık çalışanlarını hasta ve hata yakınlarıyla karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var. Sağlıkta ödeme güvencesini tamamen yitirmiş, çalışanları birbirine düşüren, sağlıkta kaliteyi düşüren performans uygulaması var. Gittikçe ağırlaşan iş yükü ve angarya hemşirelerde 56, asistanlarda 64 saate uzanan mesailer var" dedi. 

BAÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin de destek verdiği basın açıklamasında sağlık sisteminin bozuk olduğunu savunan Başkan Cılız, "Böyle sağlık sistemi olmaz. Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik teknisyenlik yapılmaz, nitelikli sağlık hizmeti verilmez. Bizi şiddetle karşı karşıya getiren bu sisteme karşı üzgünüz ve kırgınız" ifadelerini kullandı. 
Editör: Haber Merkezi