Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Şenveli ile grevdeki doktorlar arasında tartışma yaşandı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde başhekimin dinlenme alanına giderek "Anestezinin, acilin, ameliyatın grevi olmaz" dediği görülürken, doktorların da "Ağabey ben buradan neden çıkayım. Hastanın şikayeti varsa tutanak tutulsun" yanıtını verdiği kameraya yansıdı.

Paylaşılması sonrasında sosyal medyayı ikiye bölen olay Türkiye gündemine girdi. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ile Tabip Odası ayrı ayrı soruşturma başlattı.

İŞTE O ANLAR

Türk Tabipler Birliğinin aldığı karara katılan doktorların bulunduğu odaya giden başhekim Şenveli, acil vakaların alınmayarak evlerine gönderildiğini söyledi.

Görüntüleri kaydeden anestezi doktoru ise "Acil vakalar alınıyor elektif (acil olmayan) vakalar alınmıyor" dedi. Başhekim Şenveli de "Bir vakanın acil olup olmadığına sen karar veremezsin" yanıtını verdi. Odada bulunan bir başka anestezi doktoru ise "Ben acil olup olmadığına karar verebilirim" dedi.

AMELİYATI OLAN HASTALAR GERİ GÖNDERİLMİŞ

Başhekimle beraber odaya gelen hemşire de "Serviste bugün ameliyatı olan hastalar geri gönderilmiş. Hasta mağduriyeti yaşandığıyla ilgili bize şikayet geldi" deyince, grevdeki doktor, "Hasta mağduriyetiyle ilgili hasta şikayette bulunabilir. Biz de gerekli cevabı yazarız. Ben mevcut odamdan çıkmıyorum" ifadelerini kullandı.

ACİL HEKİMİN GREVİ OLMAZ

Bu açıklamanın ardından Başhekim Şenveli, "Acil hekimin grevi olmaz. Acilin olmaz, yoğun bakımların olmaz" diye konuştu. Şenveli, görevlerinin başına dönmedikleri takdirde doktorlar hakkında yasal işlem başlatacağını söyledi.

TARTIŞMA AMELİYATHANE GİRİŞİNDE DEVAM ETTİ

Anestezi ve yoğun bakım uzmanı doktorlarla, başhekim arasında yaşanan tartışma ameliyathane girişinde de devam etti. 

İKİ TARAFA DA HAK VERİLDİ

Görüntüler sosyal medyada gündem olurken, yapılan paylaşımlarda başhekime de, sağlık çalışanlarına da hak verildiği görüldü.

Editör: Haber Merkezi