Balıkesir Belediyesi yaz mevsiminin gelmesiyle artan sinek, sivrisinek ve haşerelere karşı mücadele için ilaçlama çalışmalarına hız verdi. 
Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerince periyodik olarak yürütülen ve yaz mevsimiyle birlikte sıklaştırılan ilaçlama çalışmaları başta hayvan pazarı ve mezbaha olmak üzere çok sayıda cadde ve sokak parazit, sinek, haşere ve uçkunlara karşı ilaçlanıyor. Doğal dengenin korunmasına özen gösterilerek yürütülen ilaçlama çalışmalarında, kış aylarında kapalı ve sulak alanlarda larva mücadelesi yapılırken, yaz aylarında ise, açık alanlarda ilaçlama işlemi gerçekleştiriliyor.
Ayrıca yine ekiplerce kış ve bahar ayları süresince sivrisineklerin potansiyel üreme alanı olarak belirlendiği kuyular, fosseptik çukurları, sulu bodrumlar, kanal kapakları ve ızgaralar, larva ve kışlak mücadelesi için ilaçlama yapılarak sineksiz bir yaza hazırlanma çalışmaları gerçekleştiriliyor. Yaz aylarının gelmesiyle soğuk sisleme yöntemi kullanılarak çevre ilaçlamasına başlayan ekipler tarafından, 40 mahallede açık ve sulak alanlarda, pazar yerlerinde, kuyularda, sivrisinek ve karasinek üremesine elverişli tüm alanlarda yapılan ilaçlama çalışmaları hız kazanarak devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi