Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Devlet Hastanesinde yaşanan hekim eksikliği konusunu bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Akın, hastanedeki son Onkoloji Doktorunun da ayrıldığını hatırlatıp Balıkesir’e ne zaman doktor atanacağını Sağlık Bakanına sordu.

SON ONKOLOJİ DOKTORU DA GİTTİ
Ahmet Akın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

“Daha önce TBMM Genel Kurulunda yaptığım konuşmada Balıkesir Devlet Hastanesi Onkoloji bölümündeki hekim sorununa ilişkin bilgileri paylaşmış ve Sağlık Bakanlığından konuya acilen el atmasını talep etmiştim.
Balıkesir Devlet Hastanesinde tek hekim günde 100 hastaya bakmak durumunda kaldığını, hastaların gün boyu sıra beklediğini ve mağdur durumda olduklarını belirtmiştim.
Aynı konuyu Sağlık Bakanlığı Bütçesi görüşülürken Sağlık Bakanına bir kez daha iletmiştim. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da zaten bir hekim olduğunu, ikinci bir hekim veremeyeceklerini belirtmişti.
Geçtiğimiz günlerde Balıkesir Devlet Hastanesindeki o tek hekim de görevinden ayrıldı. Balıkesirli onkoloji hastaları Allah’a emanet duruma geldi. Kontrollerini ve tedavilerini olmak için zaten akşama kadar sıra beklemeye katlanan hastalar şimdi o tek hekimden de mahrum kalmış durumdalar. Hastalarımız hekim bekliyor. Sağlık Bakanlığını göreve çağırıyorum acilen buraya atama yapılması gerekiyor.”

BALIKESİR'E DOKTOR NİYE ATANMIYOR?
Ahmet Akın, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:
“Balıkesir Devlet Hastanesi Onkoloji bölümünde görevli tek hekim günde 100 hastaya bakmak zorunda kaldığı için hastalar uzun süreler, bazen gün boyu sıra beklemek zorunda kalıyorlar ve bu yüzden mağdur oluyorlardı. Bölümdeki bu tek hekim de geçtiğimiz günlerde görevinden ayrıldı. Balıkesir Devlet Hastanesi Onkoloji bölümünün ve onkoloji hastaların bu acil ihtiyacını karşılayacak şekilde yeterli sayıda hekim görevlendirmesi ne zaman yapılacaktır? Onkoloji bölümü için diğer sağlık personeli ihtiyacının karşılanması amacıyla bir çalışmanız var mıdır?”
Editör: Haber Merkezi