AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Belgin Uygur, Türkiye’de ilk kez Bigadiç’te açılacak olan Termal Uygulama Oteli’nin projesinin tamamlandığını açıkladı.

Uygur, Termal Uygulama Oteli’nin hem turizm, hem eğitim hem de istihdam projesi olarak çok kapsamlı düşünülen bir proje olduğunu ifade etti.

Uygur konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu;

“Biliyorsunuz geçtiğimiz Ocak ayında Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bağlı olarak bir Termal Uygulama Oteli yapılması girişimimiz olumlu sonuç vermişti. Bir süredir takip ettiğimiz ve Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Özer’e konuyla ilgili yaptığım ziyaretin neticesinde; Termal Uygulama Oteli’nin 2020 yılı yatırım programına alındığının müjdesini vermiştik. Geçtiğimiz hafta Bakan Yardımcımız Mahmut Özer’e yaptığım ziyaretteki temaslarımız neticesinde; Uygulama Otelimizin projesinin tamamlandığını en kısa sürede temelinin atılacağı haberini paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Termal Uygulama Oteli’miz Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından; Bigadiç’te yapımı devam eden Millet Bahçesi mevkiinde Belediyemize ait olan arsaya yapılacak. Türkiye’de ilk kez olması sebebiyle çok önem verdiğimiz projeyi yakından takip ediyorum. Hızlı bir şekilde yapımının tamamlanıp hemşehrilerimizin hizmetine sunmak için her aşamasını adım adım tetkik ediyoruz.

Termal Uygulama Oteli 10 bin metrekare alan içerisinde son derece kapsamlı bir Otel olacak. İçerisinde kongre amaçlı salonlar, termal alanlar, sosyal tesisler, termal ve yarı olimpik yüzme havuzu bulunacaktır. 150 yatak kapasiteli Uygulama Otelinde, büyük çapta ve ulusal düzeyde etkinliklerin yapılabilmesi için 700 kişilik çok amaçlı salon ve 200 kişilik toplantı salonları yer alacak. Termal alanların içerisinde, Türk Hamamı, Fin Hamamı bulunurken, birçok spor etkinliğinin yapılmasına imkan verecek spor alanları yer alacak. Yetişkin ve çocuk havuzları da yine tesisin içinde yer alacak.

SAĞLIK VE KONGRE
TURİZMİNİ GELİŞTİRECEK

Termal Uygulama Oteli’miz, Sağlık ve Termal Turizm hizmeti yanında Kongre Turizmi hizmeti de verecek. Bu hem Bigadiç ilçemiz hem de Balıkesir için çok büyük bir turizm potansiyeli demektir.”

TERMAL UYGULAMA OTELİ TURİZM,
EĞİTİM VE İSTİHDAM PROJESİDİR

Termal Uygulama Oteli’nin bir başka önemi de hem turizm hem eğitim hem de istihdam alanında bütüncül bir anlayışla projelendirilmesidir. Otelimizin turizmi geliştirmesiyle birlikte; mesleki eğitim ve istihdam açısından da hem bölgemize hem çevre illerimize son derece önemli katkıları olacak.

Bu anlayışla geçtiğimiz günlerde bir adım daha atarak Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 4 dalda bölüm açılmasını sağladık. Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Özer ile bizzat görüşmelerimizin neticesinde “Konaklama ve Seyahat Hizmetleri” Alanında “Kat Hizmetleri” ve “Ön Büro” dalı ile “Yiyecek İçecek Hizmetleri” Alanında “Aşçılık” ve “Servis” dalı olmak üzere toplam 4 Bölüm 2020-2021 Eğitim - Öğretim yılından itibaren açılacaktır.

DEĞERLİ BİR PROJE

Böylece Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin mesleki uygulamalar konusunda gelişmesine katkı sağlanırken; turizm sektöründe de yeterli bilgi, beceri ve davranışlar kazanmış nitelikli insan gücü ihtiyacı karşılanmış olacak. Termal Uygulama Oteli’nin hayata geçmesi konusunda emeklerimizin karşılığını almaktan ve böyle değerli bir projenin şehrimize kazandırılmasından büyük mutluluk duyuyorum.”



TAKİPÇİSİ OLDU
Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu ile birlikte Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’i ziyaret eden Belgin  Uygur, Bigadiç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bağlı olarak bir Termal Uygulama Oteli yapılması yolundaki taleplerinin olumlu sonuçlandığını geçtiğimiz  yeni yılın ilk haftalarında müjdelemişti.

Editör: Haber Merkezi