Prof. Dr. Nurper Ülküer, ikinci kez ÇGEDER Başkanı oldu


ÇGEDER, Ankara Üniversitesi ATAUM Salonunda 20-21 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlenen “Çocuk Gelişimi Günleri I- 21. Yüzyılda Çocuk Gelişimci Olmak” etkinlikleri kapsamında genel kurulunu da yaptı. Genel Kurulda Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurper Ülküer derneğin ikinci kez başkanı seçildi.

20 Mayıs Çocuk Gelişimciler Günü ilan edildi


Etkinlikte derneğin kuruluşunun 15. Yılı olan 20 Mayıs tarihi “Çocuk Gelişimciler Günü” olarak ilan edildi.

21. yüzyılda çocuk olmak


Etkinliğin ikinci gününde, ÇGEDER Genel Başkanı Prof. Dr. Nurper Ülküer 21. Yüzyılda Çocuk olmanın ne anlama geldiğini, çocukların ayrıcalıklarının ve aynı zamanda karşılaşacakları olası risklerin altını çizdi. Bu risklerin önlenmesinde Çocuk Gelişimcilerin rollerini belirlemenin ÇGEDER’in en temel amacı olduğunu belirtti.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panellerde ise Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında çalışan Çocuk Gelişimciler, sahadaki çalışmalarından örnekler sundu.

Yeni hedefler belirlendi


Prof. Dr. Nurper Ülküer, yeni yönetim kadrosu olarak gelecek iki yılda gerçekleşmek üzere öncelikli üç hedef belirlediklerini söyledi. Ülküer, bu hedefleri şöyle sıraladı:

“1. İlgili bakanlıklar ile işbirliğinde kadro ihtiyaç analizi ve projeksiyonu yapmak.

2. Mesleki Etik Kurulu liderliğinde, mevzuat ve süreçleri belirlemek.

3. MYK ile birlikte ve ilgili bakanlıklar, STK’lar ve üniversitelerin Çocuk Gelişimi Bölüm başkanlarının desteğiyle, meslek standartları ve yeterlikleri çalışmalarını tamamlamak.”

Meslek yasası çıkarmak istiyoruz


Giderek meslek örgütü haline geldiklerini belirten Başkan Prof. Dr. Nurper Ülküer şu değerlendirmelerde bulundu:

“Öncelikle çalışanların mevzuatını düzenlemek ve haklarını korumak istiyoruz. Uzun vadeli hedeflerimiz arasında ise çocuk gelişimi mesleğini tam anlamıyla tanınan, mevzuatı, ilkeleri ve sınırlarıyla mesleği bir meslek yasasına çevirmek istiyoruz. Dernek olarak meslek yasası çıkarmak istiyoruz. Bizim mesleğimizin öznesinde çocuk var. Çocuk gelişimini yüceltmeden mesleğimizi yüceltemeyiz.”

Programın sonunda Prof. Dr. Nurper Ülküer, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Alper Cihan’a derneğin 15. yıl plaketini takdim etti.

Editör: Haber Merkezi