CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TBMM’de yerinden söz alarak daha önceden Balıkesir halkına söz verilen 400 yataklı Balıkesir Devlet Hastanesi Ek Binası’nın en kısa sürede tamamlanması çağrısında bulundu. Şahin, “İktidar partisi milletvekillerini bölge halkının taleplerine kulak vermeye ve hastane inşaatının bir an önce tamamlanması için göreve davet ediyorum” dedi.

“EN İYİMSER TAHMİNLE ON YILDA TAMAMLANABİLİR”

400 yataklı olarak planlanan Balıkesir Devlet Hastanesi Ek Binası’nın ilk kez 2017 yılında yatırım planına alındığını ancak o günden bu yana bir çivi dahi çakılmadığını anımsatan Şahin, “2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında söz konusu hastane binası için sadece 2 bin Türk Lirası ödenek ayrılmıştı. 2021 programında ise 278 milyon lira maliyet belirlenen hastane inşaatı için 28 milyon lira ayrılmıştır. Proje maliyetinin yüzde 10’u civarındaki bu ödenekle bu hastane en iyimser tahminle on yılda tamamlanabilir. Yatırım programı incelendiğinde diğer illerin devlet hastaneleri projelerinin birçoğuna bedelleri kadar ödenek ayrıldığını görülmektedir. Pandemi sürecinde gözle görülür şekilde aksayan sağlık hizmetlerinin giderilmesi adına Balıkesirlilerin bu hastaneye şiddetle ihtiyacı var. Balıkesir’de vatandaşlarımızın sağlık hizmetine ulaşmakta yaşadıkları tüm mağduriyetlerin acilen çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.

İKTİDAR VEKİLLERİNE AÇIK DAVET

Balıkesir Devlet Hastanesi Ek Binası inşaatının bir an önce başlaması için Balıkesir’in Ak Parti Milletvekillerine çağrıda bulunan Şahin, şunları söyledi:

“Balıkesir Devlet Hastanesi Ek Binası inşaatının başlayamamasından dolayı Balıkesir halkı ve hastane civarındaki esnafımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Hafta başında bölge esnafımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek tüm sorunlarını dinledik. Vatandaşlarımız ve esnafımız hastane inşaatının tamamlanmamasından dolayı şikayetçiler. İktidar partisinin beş milletvekilini hastane civarındaki esnafımızı ziyaret ederek onları dinlemelerini öneriyor, hastane inşaatının bir an önce tamamlanmasını için gerekli girişimleri yapmaya davet ediyorum.

Şehir Hastaneleri için döviz bazlı sözleşmelerle milyarlarca dolar aktaran mevcut iktidar, Balıkesir’imizin ihtiyacı olan bu hastane için bir çivi dahi çakmıyor. Bizler görevimiz gereği vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini dile getiriyoruz. İktidar partisi yetkililerinin görevi ise şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda ayrılan ödenekleri en kısa sürede temin ederek, hizmetin Balıkesir’imize ulaşmasını sağlamaktır. İktidar yetkilileri bu adımları atmazsa biz iktidara geldiğimizde ilk işimiz Balıkesir’imizin tüm ihtiyaçlarını en ivedi şekilde sağlamak olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi