İL Sağlık Müdür Vekili Dr. Bilge Kağan Kaya, ‘Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ nedeniyle Diş Hastanesi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmasıyla Balıkesirlileri yetkileri olmadığı halde diş hekimliği mesleğini icra ederek tehlike saçan kişilere karşı dikkatli olmaya davet etti.
YENİ HASTANE YENİ YILDA HİZMETE GİRECEK
Sağlık Müdürlüğü'nce Diş Hastanesi’nde ‘Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ kapsamında gerçekleştirilen etkinlik hastalarla hekimler arasındaki bağları güçlendirdi.
Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Zekai Kafaoğlu, sağlıksız dişlerin kalp krizinden birçok hastalığa kadar vücudu etkilediğini belirterek, Balıkesirlilerin ağız ve diş sağlığına dikkat etmelerini istedi.
Kafaoğlu, diş hastanesinde görevli 6’sı yönetici 56 hekimin bir günde 850 hastaya sağlık hizmeti verdiğini söyledi. Plevne Mahallesi’nde yapımı son aşamaya gelen Modern Diş Hastanesi’nin yeni yılın ilk aylarında Balıkesirli hastaların hizmetine gireceğini müjdeledi.
DİŞ MACUNU VE FIRÇA DAĞITILDI
İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bilge Kağan Kaya ve yardımcıları poliklinikteki tedavi olan ve bekleyen hastalara diş macunu ve diş fırçası dağıttı. Görevli diş hekimler ise, hastalara diş sağlığı konusunda bilgiler verdi. Sağlık Müdür Vekili Kaya, “Hedefimiz çağdaş bilgi ve son teknolojiyi kullanan uluslararası standartlar ile meslek ahlakını benimseyen, hastanın ailesinin ve yakınlarının memnuniyetini önemseyen bilimsel temellere dayalı ağız ve diş sağlığı hizmeti sunulmasıdır” dedi.  
RESMİ KURUMLARDA 127 DİŞ HEKİMİ VAR
İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Bilge Kağan Kaya, Balıkesir'deki resmi kurumlarda 127 diş hekimi ve 121 adet diş ünitesinin bulunduğunu kaydederek, ayrıca 2 ağız ve diş sağlığı merkezi, hastaneler bünyesinde 11 diş tedavi ve protez merkezi yanında 6 adet diş polikliniği ile hizmet verildiğini bildirdi. Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi’nde 3 diş hekimi ile koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmeti verildiğini söyledi.
EVDE BAKIM HİZMETİ
Kaya, “Her iki merkezimizde 24 saat acil diş hekimliği uygulamalarıyla Balıkesir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Edremit Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri tarafından evde bakım hizmetleri veriliyor. Engelli vatandaşlarımızın ağız ve diş bakımları genellikle ihmal ediliyor. Ailelerinin bu konuda yeterli bilince sahip olmadıkları görülüyor. Engelli çocuklarımız en az 6 ayda bir diş hekimine götürülmeli. Koruyucu hizmetlerde eğitimlerde etkinliğin artırılması tedavi edici hizmetlerin kalitesini artıracaktır. Toplumumuzun tüm üyelerini ağız ve diş sağlığı konusunda duyarlı olmalarına davet ediyoruz. Yetkileri olmadığı halde diş hekimliği mesleğini icra ederek tehlike saçan kişilere karşı dikkatli olmaya davet ediyor ve Bu meşakkatli yolda emek verin tüm diş hekimlerimizi 22 Kasım Diş Hekimliği gününü kutluyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi