BALIKESİR'in ilçeleri arasında bir dönem "Batının Doğusu" yakıştırmalarının yapıldığı Dursunbey, yerel yönetim yatırımlarıyla makus talihini yenerken, sağlık alanındaki eksikliklerini de gidermeye başladı. Bir çok branşta hekim bulunmaması nedeniyle Dursunbey-Balıkesir arasında çile çekmekle kalmayıp acılar yaşayan vatandaşlar, soruna keskin neşter vurulmasıyla rahat nefes aldı.

MÜDÜR BALIKESİRLİ OLUNCA



Uzm. Dr. Serkan Kadir KESKİN - Balıkesir İl Sağlık Müdürü 

İlimiz sağlığının başına Balıkesirli Serkan Kadir Keskin'in  getirilmesiyle birlikte tüm alanda atılım yaşandı. Yaklaşık 21 ay önce göreve gelen Keskin, dönemiyle birlikte hastanelerdeki araç-gereç eksiklikleri giderildi, yeni bölümler açıldı, uzman hekim sayısı rekor seviyede arttı. Yeni atamalarla Dursunbey sağlığındaki sağlıksız yapı da ortadan kaldırıldı.

DURSUNBEY'E ÖZEL İLGİ

Balıkesir sağlığının artı ve eksilerini çok iyi bilen müdür Keskin, yıllardır ihmal edilen Dursunbey'e ayrıcalık ve öncelik tanıdı. 

Uzun yıllar büyük eksikliği hissedilen Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı atamasından sonra, ilçeye ilk kez Fizik Tedavi uzmanı da gönderildi.

DURSUNBEY'DE BİR İLK

Dursunbey'e, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı olarak atanan Uzm.Dr. Sezer Migal,  Haziran ayı ile birlikte hastalarını şifa dağıtmaya başladı. 

DOKTOR SAYISI 22'YE YÜKSELDİ

İlçede 6.5 yıl önce hizmete giren 75 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi'nde bugün itibariyle 6'sı uzman, 4'ü Diş Hekimi olmak üzere 22 doktor görev yapıyor.

Editör: Haber Merkezi