Sağlık Bakanı Koca bugün yeni vaka sayısının 2786 olduğunu, 69 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini açıkladı. Balıkesir'deki son durum ise haberimizde..

BUGÜN 69 KİŞİ ÖLDÜ

Hastalığa karşı zafer elde etmenin yolu yayılmasını engellemektir. Virüsün bütün gücü yayılma fırsatıdır. Virüse bu gücü tanımayalım. Kendimizi izole edelim. Yuvamız en büyük gücümüzdür.
Son 24 saatte 16 bin 160 test yapıldı. 2786 pozitif vaka daha tespit edildi. 20 bin 921 toplam vaka. 69 hastamızı kaybettik.

EN RİSKLİ İLLER

Nüfusa göre en riskli illerimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Konya'dır. 20 yaşından itibaren daha yoğun görüldüğü, erkeklerin kadınlara göre görülme oranının daha yüksek olduğunu söylemek istiyorum.

EN FAZLA CAN KAYBI 

Gençlerim hastalığı ya hissetmemekte yada hafif geçirdiğini daha önce ifade etmiştim. Şuan 25 ilde can kaybımız olmadı. En yüksek can kaybımız 210 ile İstanbul.

YÜZDE 80'İ 60 YAŞ ÜZERİ

60 yaş üstünün çok kritik olduğu, yoğun bakımda yatan hastaların %64'ünü oluşturuyor. Hayatını kaybedenlerin %80'i 60 yaş üstü oluşturuyor.

YAŞ FARKI GÖZETMİYOR
Yoğun bakımdaki hastalarımızın %74.4'ünde en az bir alt hastalık olduğunu görüyoruz. Risk oluşturan hastalıkların başında astım hastaları geliyor.

KOAH hastalarımızın 55-90 yaş arasında seyrettiğini görüyoruz. Hastaların özellikle yaş farkı göstermeden vefat edenlerin olduğunu görüyoruz.

BALIKESİR'DEKİ VAKA SAYISI
Bu arada, balıkesirim.net haber merkezinin derlediği bilgilere göre, Sağlık Bakanı Koca'nın önceki gün 87 olarak açıkladığı bugün itibariyle vaka sayısı 105'e yükseldi. Yoğun bakımdaki hasta sayısın ise 10 olduğu öğrenilirken bugün yaşamını yitiren eski milletvekili Yusuf Kenan Sönmez ile birlikte korona virüsten ölen vatandaşlarımızın sayısı 7'ye yükseldi.

Editör: Haber Merkezi