Balıkesir'de 2 yıldır yapımı planlanan devlet hastanesinin yapılacağı arazinin, 2 metre altında su çıkması, planları alt üst etti. Şimdi ya yüksek maliyetlerle su kurutulacak ya da yeni yer arayışları ile hastane inşaatının başlaması için en az 2 yıl daha kaybedilecek.

MANIA PLANINA TAKILDI
Balıkesir'de 2014'te faaliyete geçirilmesi planlanan bin yataklı devlet hastanesi projesi, plansızlık ve şanssızlıkların kurbanı oldu. 850 yataklı düşünülen ve Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ tarafından bin yataklı hale dönüştürülen Balıkesir'in mega hastanesi önce Mania Planı'na takıldı. 5 katlı olarak tasarlanan hastane planı 3 katlı olarak yeniden düzenlenirken bir yıllık bir gecikme yaşandı. Şimdi de Doğum Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi'nin bir kısmının TOKİ'ye devredilmesiyle yapılması planlanan hastane, su engeline takıldı. Hastanenin yapılacağı Gaziosmanpaşa mahallesindeki arazinin 2 metre altından su çıkması, planları yeniden bozdu. Hastane ya yüksek maliyetlerle suyun çıkışı önlenip bataklık kurutularak mevcut yere yapılacak ya da başka yer arayışları ve yeni ihalelerle en az 2 yıl daha inşaatın başlaması gecikecek.

ZEMİN ETÜDÜ YAPTIRILMADI
Hastanenin yapılma kararı alındığı dönemin sağlık müdürü, şu anda Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüten Hasan Yılmaz ise alanın belirlenmesi sürecinde zemin etüdü yaptırılmadığını açıkladı. Hastane yerinin etüdünün, proje ihalesinden sonra yapıldığını kaydeden Yılmaz, "Maalesef etüt çalışmalarında, hastanemizi yapacağımız arsanın 2 metre altından su çıktı. Bölgeye hastane yapmak zahmetli ve pahalı bir işlem olacak. Zaman da alacak. Şu an kararımız hala orası ama bakanlıktan gelecek karar doğrultusunda yer değişebilir. Ama bizim gönlümüz oradan yana" dedi.

"SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ"
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur, hastaneyle ilgili ihale sürecinin devam ettiğini belirterek, "Şehir hastanesi büyük bir hastane olacak. Burada nükleer tıptan onkoloji ve kadın doğuma kadar bölümler olacak ve 220 bin metrekare bir alan üzerine yapılacak. Ama projede şöyle bir sorun çıktı. Balıkesir suyunun en fazla olduğu bölgeler oraları. Bizim, şehir hastanesini yapacağımız yerin 2 metre altında su çıktı. Tabii bu hastanenin yeraltına giden 2 katlı bodrumu var. Bu suyu kesmeleri gerekiyor. Bununla ilgili proje çalışmaları da yapıldı. Balıkesir milletvekili olarak bunu takip ediyorum. Sözümüzü yerine getireceğiz. İhale sürecine girildi. İhale yapılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi