TERMAL turizm geçmişteki parlak günlerine dönüyor. Tesislerin sayısı artarken, servis kalitesinde de belirgin bir iyileşme gözleniyor. Son iki yılda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan termal işletme belgeli otel sayısı 29’dan 54’e, Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca ruhsatlı tesis sayısı 115’ten 167’ye yükseldi.

EDREMİT LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Balıkesir'de Sağlık Bakanlığı’ndan kaplıca ruhsatlı 11 tesis, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan termal otel işletme belgesine sahip dört büyük otel bulunuyor.
İlin en büyük termal merkezi Edremit’te Jeotermal A.Ş., sondaj çalışmalarını sürdürüyor. İlçedeki sekiz termal su kaynağına bu yıl yenisi eklendi. Saniyede 40 litre su veren yeni kuyu sisteme bağlandı. 3800 konut ve turistik tesislerden bazıları bu sularla besleniyor. Jeotermal A.Ş., ayrıca Sındırgı'da da yeni bir kuyu açmaya hazırlanıyor.

HER BÜTÇEYE UYGUN SEÇENEKLER
Tıbbi kürler de yapılan Gönen Kaplıcaları’nın fizik tedavi ünitesi yenilendi. Fizik tedavi merkezinde kadın ve erkeklere iki ayrı ünitede iki doktor, sekiz masör ve masöz hizmet veriliyor. Dört otelinden biri dört yıldızlı. Diğerleri farklı gelir gruplarına hitap ediyor.
Tüm odalarında termal su kullanılabiliyor. Park ile Yıldız, Güneş ile Yeşil otelleri ortak restoran ve termal tesisleri kullanıyor. Fiyatlara termal tesis kullanımı dahil. Çift kişi yarım pansiyon Yıldız’da 240, Park ve Güneş’te 190, Yeşil’de 130 TL.
Dört yıldızlı Güre Saruhan’ın SPA merkezindeki kapalı termal havuz, Türk hamamı, sauna, jakuzi otelde konaklayanlara ücretsiz. Otel “4 gece kal, 3 gece öde” ve “7 gece kal 5 gece öde” kampanyasına başladı. Çift kişi yarım pansiyon 200 TL.
Beş yıldızlı Adriana Hotel, dördü özürlü odası, 21’i suit olmak üzere 246 odalı. Termal suların kullanılabildiği SPA’sında 35 özel banyosu, iki termal havuzu, 2 terapi havuzu bulunuyor. Standart odada çift kişi yarım pansiyon 280 TL.
Beş yıldızlı Asya Pamukçu Termal, 2500 metrekarelik SPA’sında uzakdoğu masajı ekibini bu yıl genişletti. Ayrıca balayı çiftleri için üç özel süit yapıldı. SPA’sında şu anda Uzakdoğu masaj tekniklerinde uzman üç masöz hizmet veriyor. SPA’da Türk hamamı, termal havuzlar, buhar, çamur ve bitki banyoları bulunuyor. Otelin 87 odasında da banyolarda termal su kullanılabiliyor. SPA kullanımı ücrete dahil. Çift kişi yarım pansiyon 240, balayı suitlerinde 250 TL. 

Editör: Haber Merkezi