2.Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya hastanenin ortağı ve Genel Müdür Op. Doktor Refik Özbal ile; Op.Dr.Ali Hikmet Karan, Op. Dr. Fatime Sevilay Cengiz, Op.Dr.Özgür Kiriş, Dr.Hakan Göçer ve Dr.Bülent Gök katıldı. İddianamede devletin zarara uğratıldığı öne sürüldü. Dün sanıkların ilk ifadeleri alındı.

EROL ÇETİN OLAYI

Hasta Çetin'in iddiasına göre; trafik kazasından dokuz parçalı kırıkla hastaneye geldi. Doktor Özbal ameliyatta platin taktı ancak malzemenin ithal olduğu söylendiği halde yerli olduğu ortaya çıktı ve operasyondan  bir süre sonra hem adi platin hem de hastanın ayağı yeniden kırıldı. Çetin Dr.Özbal'dan şikayetçi. 

BALIKESİR'İN ünlü özel hastanelerinden Sevgi Hastane'sine yönelik operasyonun ardından başlayan uzun süreli soruşturma sonrası ilk duruşma dün 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlad

Duruşmada sanıklar, sanık avukatları ve müştekilerin bir kısmı katıldı. Duruşmada sanıklar üzerilerine atılı suçlamaları reddederken. Müşteki Erol Çetin trafik kazasından sonra SevgiHastanesi'nde ameliyat olduğunu, ameliyatı yapan Hastane Genel Müdürü Refik Özbal'ın tüm kullanılacak platin ve benzeri malzemenin ithal olacağını söylediğini ancak yerli platin kullandığını ve bu yüzden bacağının aynı yerden tekrar kırıldığını söyledi ve Dr. Özbal'dan şikayetçi oldu. Op. Dr. Özbal ise iddiaları reddederek hastaya platinle ilgili ithal sözü vermediğini, diğer malzemeleri ise Avusturya ve İtalya menşeili kullandığını belirtti. Dava 26 Mart'a ertelendi. (gazeteyenisoz.com)

Editör: Haber Merkezi