BALIKESİR'de İl Sağlık Müdürlüğü'ne yönetici dayanmıyor. 

Balıkesir Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi iken yaklaşık 11 ay önce Sağlık Müdürlüğüne atanan Uz. Dr. Necati Kelemençe  siyasilerden gelen talep üzerine görevinden istifa etti! 

Mayıs 2016'da görev süresi biten Hasan Hocaoğlu'nun yerine yardımcısı Murat Yeşilbaş koltuğa oturmuştu.

Dr. Yeşilbaş yaklaşık 1 yıl bu görevde kaldı. Yerine Dr. Servet Kocagöz atandı. Kocagöz de bir yılı doldurmadan nöbeti Necati Kelemençe'ye devretti.

Balıkesirli bir isim olması nedeniyle görevi atanması şehirde sevinçle karşılanan Necati Kelemençe de bugün yayımladığı "veda mesajı" ile görevinden ayrıldığını açıkladı. 


İşte o mesaj:

Kıymetli Balıkesirli Hemşehrilerim,
Değerli Basın Mensupları,
Bilindiği üzere 07/11/2017 tarihinde başladığım Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü görevimi bir yıla yakın süredir onur ve gururla yürütmeye çalıştım.  Şehrime hizmet etmenin gururunu yaşadım.
Öncelikle şahsıma Şehrimde Sağlık Müdürü olarak hizmet etme imkanı veren Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Sağlık Bakanlığımıza ve tüm devlet büyüklerimize şükranlarımı sunarım.
Görev yaptığım süre içerisinde mensubu olmaktan ve hizmet etmekten her zaman gurur duyduğum sağlık camiasının bir çalışanı olarak milletimize hizmet etmede ve milletimizin hizmetine koşmada bir an bile çekince göstermedim. Ülkemizin sağlık alanında bir adım daha ileriye gitmesi için elimden geleni yapmaya çalıştım.
ELİNDEN GELENİ YAPTI 
Makamların gelip geçici olduğunu, önemli olanın gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek olduğunu bilerek gönül bağı kurduğumuz vatandaşlarımızın ve birlikte mesai harcadığımız çalışanlarımızın dertleriyle dertlenip, dertlerine hep birlikte ortak olduk, birlikte çözüm bulmaya çalıştık. Görev yaptığımız süre içinde kapımız hep vatandaşlarımıza açık oldu.
Elimizden gelen tüm imkanları devletin makamında milletimiz için harcamayı helal bildik.
Şehrimizin 2023 vizyonunda sağlık alanında daha da gelişim gösterebilmesi için ilimizin bütün dinamikleriyle birlikte ortak hareket ederek, devletimizin yatırımlarını, yeni açılacak tesislerini, insan gücü planlamalarını yasal prosedür ve mevzuatlara uygun ve aktif olarak doğru zamanda doğru şekilde planlamak suretiyle hem personel memnuniyeti hem de hasta memnuniyetini yerine getirmeye büyük özen gösterdik.
HİZMETLERİNİ SIRALADI
Bu kapsamda Aktif olarak açılışını ve temelini attığımız şu hizmetleri yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşadık.  İvrindi Devlet Hastanesi (Temel Atma)- Sındırgı Devlet Hastanesi (Temel Atma)-Bandırma Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi(Temel Atma)- Marmara İlçe Devlet Hastanesi (Temel Atma)- Dursunbey 112 ASHİ-ASM-SYM (Temel Atma)- Edremit Gazicelal SYM-ASM(Temel Atma)- Ayvalık Küçükköy ASM-ASHİ(Temel Atma)-Merkez Atatürk 112 ASHİ (Temel Atma). Temelini attığımız bu eserler birkaç ay içerisinde açılışa hazır hale gelecektir. Öte yandan açılışı gerçekleşen tesislerimiz, Altıeylül 2 Nolu ASHİ/Ambulans Dağıtımı (Açılış)- Edremit Güre Çamlıbel ASM (Açılış)- Edremit Altınoluk ASM (Açılış) açılışları yapılarak hizmete başlamıştır. Bunun yanında sağlık personeli yetersizliğinin giderilmesi konusunda yapmış olduğumuz çalışmalar neticesini verdiğini mutlulukla ifade edebilirim. Ayrıca yandal uzmanlarının ilimize kazandırılarak il dışı sevklerin azalacağı ve özellikli hizmetleri içeren birimlerimizin (İnme Merkezi-Pulmoner Rehabilitasyon Merkezi-Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi) yakın zamanda hizmete açılacağının müjdesini vermek isterim.
HELALLİK İSTEDİ
‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hak ve adalet hukuku gözeterek milletimize hizmet etmekten dolayı onur ve gurur duyduğumu bildiriyor, bu duygularla Balıkesirli Hemşehrilerime, Sayın Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, Siyasi partilerimize, Değerli Basın Mensuplarımıza ve Pek değerli mesai arkadaşlarıma, Kıymetli Dostlarıma gösterdikleri destek ve teveccühleri için teşekkür ve şükranlarımı sunuyor,  görevimden ayrılmış olduğumu bildiriyor, herkesten helallik diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Uz.Dr. Necati KELEMENÇE

Editör: Haber Merkezi