Yapımı tamamlanan ve önümüzdeki ay hizmete açılması beklenen Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesi'nin tefrişatı için destek çağrısı yapıldı. Vali Ahmet Turhan'ın katıldığı toplantıda biraraya gelen Balıkesir İlini Tanıtma ve Güçlendirme Vakfı (BALGÜÇ) yöneticileri, yol haritası belirledi. Toplantıya BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, Başhekim Doç. Dr. Ali Engin Ulusal, BALGÜÇ Vakfı Genel Sekreteri Tarık Erülgen, vakıf yöneticileri İlhan Işık, Hakan Özdamar ve Mesut Aşanel katıldı. Toplantıda. fakültenin kurulduğu yıllarda yapıldığı gibi hayırseverler kanalıyla hastane odaların tefrişatının yapılması gerektiği dile getirildi. Vali Turhan öncülüğündeki yardımlar, BALGÜÇ Vakfı kanalıyla Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesi'ne aktarılırken hayırseverlerin isimleri de 108 odanın girişine asılacak.
Toplantıda konuşan Turhan, vakfın Balıkesir'e her alanda katkı sağlamak için kurulduğunu belirterek, "İlk kurulduğunda üniversitemiz, tıp fakültemizin eksiklerinin giderilmesi için güzel bir kampanya oluşturmuş ve Balıkesir duyarlı davranarak, 2 milyon 200 bin lira gibi bir para toplanmış. Tıp fakültemizin ihtiyacı olan malzemelerin alımında önemli bir rol oynamış. BALGÜÇ Vakfı'nın tanıtılması ve yaşatılmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar elinden geldiği kadar kamu yararına çalışmış bir vakıftır." dedi. Tıp fakültesinin Balıkesir için önemli bir kazanım olduğuna dikkat çeken Vali Turhan, "Tıp fakültesi olan iller ayrıcalıklı, kademe atlamış, nitelikli iller arasında. BAÜ, modern bir tıp fakültesine kavuşuyor. Kamuoyunun ve hayırseverlerin sahiplenmesi ve katkısı çok önemli. Bu sadece ekonomik olarak değil, psikolojik olarak katkı sağlamaktır. 2008-2009'da olduğu gibi benzer bir kampanya başlatıp hayırseverlerin isimlerini tıp fakültemizin 108 odasına yazmak istiyoruz. Hayırseverlerimiz BALGÜÇ Vakfı'na, valiliğimize, üniversitemize müracaat ettiğinde, hastane odalarımızın tefrişini yaptırabilirler ve isimleri odalarımıza verilebilir. Şimdiden, katkı sağlayan hayırsever vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Rektör Alkan da amaçlarının, tıp fakültesi tefrişatıyla üniversite ve şehir buluşmasını sağlamak olduğuna işaret etti. Toplantıda ayrıca bir odanın iki kişilik tefrişat bedelinin 40 bin, özel bir odanın tefrişat bedelinin ise 50 bin lira olacağı belirtildi.
Editör: Haber Merkezi