İzmir 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören lösemi hastası Edremitli Tolga Mermi, yapılan ilik naklinin ardından bu kez de çok ender görülen iki virüsle mücadele ediyor.

Edremit'te 7 ay önce ilik nakli yapılan 33 yaşındaki Tolga Mermi, eski günlerine kavuşacağı günü özlemle bekliyor. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Mermi’ye akut lenfoblastik lösemi teşhisi kondu. Mermi, 2012 yılından bu yana hastalıkla mücadele etmeye başladı.

Ardından ilik nakli yapılan hastalarda çok ender görülen ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde şu ana kadar Bk virüsüne yakalanan 4. hasta olan Tolga çaresizlik içinde bu hastalıkla da mücadele etmeye başladı.

İlik nakli olduğu için ilacın kullanılıp kullanılamayacağına doktorların henüz karar veremediğini söyleyen Mermi, “Bk virüsü dışında birde cnn virüsüne de yakalandım. Kanlı idrarımı yaparken için büyük acı çekiyorum. Böbrek nakli de gündemde. Şu an 90 kilodan 63 kiloya düştüm. Sağlığıma kavuşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Hasta yoğunluğundan dolayı Bk virüsü için yurt dışından gelen ilacı beklediğim süre içinde, birde İzmir de kiralık bir eve taşınmak zorunda kaldım. Tedavim başarıyla sürüyor. Aldığım 500 liralık maaşımdan kredi borcumdan dolayı kesinti uygulanıyor. 60 lira elimde kalıyor. 40’ın üzerinde kullandığım ilacın sadece yüzdesi aylık olarak 600-700 lira civarında tutuyor. İlik naklinin tutup tutması da 20 gün içinde belli olacak. Eşim Harika ile İzmir’de büyük maddi imkansızlık içinde ve çaresiz bir durumdayız” diye konuştu.

Çalışamadığı için zor durumda bulunan ve 1yıllık evliliğinin birinci ayında hastalıkla mücadele etmeye başlayan Tolga Mermi’nin arkadaşları, hayırsever vatandaşların yardımcı olmaları amacıyla, Garanti Bankası Balıkesir- Edremit Şubesi’nde 485 şube kodu ile 6676528 nolu hesabı, Yapı Kredi Bankası’nda ise 034 şube kodu olan 86223266 nolu hesabı açtıkları öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi