2014 yılında kurulan ve adını, ülkemiz tarihinde önemli roller oynamış olan Karesi Beyliği’nden alan Karesi İlçesi'nin fotoğraf yoluyla tanıtımına katkı sağlamak ve böylece onun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına yeni bir ivme kazandırmak amacıyla düzenlenen fotoğraf yarışması; "Kırsalın Karesi" konu başlığıyla bugüne kadar çok gün yüzüne çıkmamış ancak önemli değerlere sahip olan Karesi İlçesi'nin kırsal mahallelerini konu aldı. 

YARIŞMAYI USTA GÖZLER DEĞERLENDİRDİ
24 Eylül'de başvuru süresi sona eren Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu onaylı yarışmada, çekilen 623 fotoğrafı jüri üyeleri; Karesi Belediye Başkan Yardımcısı aynı zamanda fotoğraf sanatçısı Yusuf Hocaoğlu, Usta Fotoğraf Sanatçısı Prof.Dr. Mehmet Koştumoğlu, Usta Fotoğraf Sanatçısı Prof.Dr.Özer Kanburoğlu, Usta Fotoğraf Sanatçısı İzzet Keribar, Usta Fotoğraf Sanatçısı BASAF Başkanı Bahar Özmen ve Usta Fotoğraf Sanatçısı BASAF Üyesi İ.Erhan Alan değerlendirdi. 

DERECEYE GİRENLER 
Değerlendirme sonucunda yarışmanın birincisi 'Akşam Vakti' adlı fotoğrafıyla Salih Kuş, ikincisi 'Amca' adlı fotoğrafıyla Seyit Konyalı, üçüncüsü 'Torak' adlı fotoğrafıyla Yekta Coşkunsu oldu. Mansiyon ödüllerini 'Karakol Köyü' başlıklı fotoğrafıyla Murat İbranoğlu, "Sarı" başlıklı fotoğrafıyla Murat Bakmaz, 'Mola' başlıklı fotoğrafıyla Kayhan Güç alırken BASAF Özel Ödülü'nü 'Karakol Köyü' adlı fotoğrafıyla Ahmet Çetin, Karesi Belediyesi Özel Ödülünü 'Emek' adlı fotoğrafıyla Gür Gürelli, TFSF Özel Ödülünü ise 'İsimsiz' adlı fotoğrafıyla Ufuk Kıray aldı. 

Editör: Haber Merkezi