1.Burhaniye Kitap Fuarı coşkulu bir katılımla kapılarını edebiyatseverlere açtı.Burhaniye’de yaşayanlar ve tatilciler edebiyat dolu 5 gün yaşadı.

Yüzlerce insanın katılımıyla gerçekleşen açılış töreni  kitap dostlarının buluşmasına sahne oldu.

Açılışta Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, 120 günlük görev süresi içerisinde öncelikli olarak yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verme fırsatı da yakaladı.

Deveciler, görev süremizin hemen hemen başlarında İskele yat limanında yapılan yeşil alan ve parkın bitirilmesini ve adının Demokrasi Parkı olacağını söylerken, hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile 2 adet kreş ile 1 hayvan çiftliğinin de kısa zaman içerisinde yapımına başlanacağını söyledi.


Başkan Deveciler, demokrasi şehidi gazeteci-yazar Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'ya katılımı nedeniyle plaket vererek teşekkür etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise yaptığı konuşmada, İstanbul seçimlerinin değerlendirmesini yaparak, "800 binin üzerinde bir oy ile tekrar seçilen Ekrem İmamoğlu, demokrasinin Türkiye’de olduğunu ve Türk halkının demokrasiye bağlılığını ispatlamış oldu" ifadesini kullandı.

Kitap fuarının ilk söyleşisi "Ekonomi, Siyaset ve Kadın" üzerine gerçekleştirdi. Yazar Yaşar Seyman bu konuda görüşlerini katılımcılarla paylaştı. 

Kitap Fuarının kurdelası CHP Ankara Milletvekili ve önceki dönem genel başkan yardımcısı Haluk Koç, CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel, Balıkesir Milletvekilleri, Ensar Aytekin, Ahmet Akın, Fikret Şahin, Güldal Mumcu, CHP İl Başkanı Serkan Sarı ve diğer konuklar tarafından kesildi. 

Balıkesir Milletvekilleri Ensar Aytekin, Fikret Şahin, Ahmet Akın'ın siyaset ve kültür paneliyle Balıkesir ve Burhaniye’ye değinilirken; fuar vesilesiyle halkı, vekillerle buluşturma fikri büyük beğeni topladı. Hemen ardından Yaşar Seyman'ın "edebiyat, siyaset ve kadın konulu konuşması kadınlarımızın adeta sesi oldu.

Paneller: Emektar tiyatrocu İlyas Salman'ın sinema ve kitap, Geçmiş Dönem TBMM Başkanvekili ve 24.Dönem İzmir Milletvekili Gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu'nun parlamenter demokrasiyi konu alan konuşması, dünyaca ünlü modacı Barbaros Şansal'ın panelleriyle devam etti. Tüm gece Kitapevlerinin stantları halka hizmet verirken değerli yazarlar kitapseverlerle buluştu.

Edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Saygı Öztürk, Öner Yağcı, Seray Şahiner, Yaşar Seyman, Güldal Mumcu, Barbaros Şansal, İlyas Salman, Nika Mohammadi, Hanefi Avcı, Bilgin Hancıoğlu, Deniz Özgül, Prof.Dr. Özdemir Nutku, Behiç İstanbulluoğlu, Yücel Aras sevenleriyle buluşarak kitaplarını imzaladı.

Burhaniye 1. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında ise Cuma günü 18.30-24.00 arasında edebiyat dünyamızın önemli isimleri Saygı Öztürk, Öner Yağcı, İnci Aral, Güldal Mumcu, Muzaffer Özdemir, Serhan Asker, Ahmet Telli, Ergün Poyraz, Murat Ağırel, Nika Mohammadi, Osman Çalışkan, Arzu karaca Ayçiçek ve Erhan Karataş okurlarıyla buluştu.

Editör: Haber Merkezi