Bu etkinlikler kapsamında önceki akşam TEV Balıkesir Şube Başkanı Jale Bayraktar ev sahipliğinde Avlu Gösteri Merkezi’nde “Safiye Ayla Anma Konseri” düzenlendi.

Türk Eğitim Vakfı eğitimlerine destek verdiği bursiyerlerinin çok yönlü gelişimini desteklerken, kıymetli bağışçılarının adlarını yaşatmak adına anlamlı projelere imza atmaya devam ediyor. Vakfın ilk bağışçılarından Safiye Ayla, ölüm yıl dönümü olan 14 Ocak tarihinden itibaren TEV tarafından bir dizi etkinlikle anılıyor.

“Safiye Ayla’yı Anma Etkinlikleri’’ kapsamında Avlu Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Safiye Ayla’nın unutulmaz şarkıları Şef - Sanat Yönetmeni Sıtkı SAHİL yönetiminde Balıkesir Türk Müziği Korosu tarafından seslendirildi. Anma gecesinde, Türkan Derya’nın yönettiği, Safiye Ayla'nın 90 yıllık yaşamından alınan bir kesitle; kendisinin hayırsever, eğitim neferi yönünü ve zorluklarla dolu yaşamını nasıl bir başarı hikayesine dönüştürdüğünü anlatan “Muganniye Safiye” adlı mini belgeselin gösterimi de yapıldı. Aynı etkinliğin TEV’in bütün şubelerinin olduğu illerde de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

“Safiye Ayla’nın bağışıyla verilen toplam burs sayısı 1.692 oldu’’

Anma gecesinde konuşma yapan TEV Balıkesir Şube Yürütme Kurulu Başkanı Jale Bayraktar, Safiye Ayla’nın yalnız öz yaşam öyküsüyle değil verdiği burslarla da birçok gence yol gösterdiğini söyleyerek konuşmasına başladı. Bayraktar, ’Safiye Ayla’nın 1968’de yaptığı vasiyetine istinaden vefatının ardından 2000 yılından bugüne verilen toplam burs sayısı 1692 oldu. Öğrencilerimiz Türkiye’nin çeşitli illerindeki 58 üniversitede eğitim gördüler. Bu sene bizlerin yanı sıra tüm Türkiye’nin de kendisini daha yakından tanımasını arzu ettik. O’nu yeni nesillere tanıtmak ve adını yaşatmak arzusuyla bu özel projeyi ilimize taşımanın, Balıkesirlilerle paylaşmanın heyecanı içindeyiz.

İlk olarak sanatçının 21. ölüm yıl dönümü olan 14 Ocak gününde bursiyerlerimiz ve vakıf yönetimimizle birlikte İstanbul’da kabri başında anma töreni gerçekleştirildi. Kendisinin 90 yıllık yaşamından aldığımız bir kesiti hayatı boyunca biriktirdiği gazete kupürlerinden faydalanarak meydana getiren bir belgesel hazırladık. İstanbul’da bir zamanlar sanatçının yaşadığı ve TEV’e bağışladığı apartmanında 90 yıllık yaşamından kesit sunulan özel bir sergi hazırlandı. Bugün de bu etkinliklerimizi Balıkesir’de gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğu içindeyiz.’’ dedi.

Safiye Ayla şarkılarını Şef ve Sanat Yönetmeni Sıtkı SAHİL yönetiminde seslendiren Balıkesir Türk Müziği Korosu muhteşem bir konsere imza attı. Konsere yoğun ilgi gösteren Balıkesirliler şarkılar eşliğinde, Safiye Ayla’nın yaşamına yakından tanıklık ederek unutulmaz bir gece yaşadı.

Konsere;  Balıkesir Üniversitesi Rektörü İlter Kuş, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları da katıldı.

Gecenin sonunda Şef ve Sanat Yönetmeni Sıtkı SAHİL’e, Balıkesir Türk Müziği Korosu’na ve konsere teknik konularda destek veren Zirve Müzik’e teşekkür sertifikaları verildi.

Etkinlikte proje sponsoru olan MG International Fragrances Company’nin etkinliğe özel hazırladığı, Safiye Ayla’nın en sevdiği çiçeklerden oluşan parfümü misafirlere dağıtıldı.

Türk Müziği’nde bir devri temsil eden Safiye Ayla Targan’ın adı sağladığı burslarla yaşatılmaya devam ediliyor.

Editör: Haber Merkezi