80 li yıllarda babaları, ünlü tiyatrocu Nejat Uygur’la birlikte Sındırgı’da sahne alan Süheyl ve Behzat Uygur ikilisi yıllar sonra yeniden seyirci karşısına çıktı. Yaklaşık 2000 kişinin katılımı ile Akpınar Yaşam Merkezi çok amaçlı salonunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile yapılan sahnede ilk kapsamlı tiyatro oyunu da gerçekleşmiş oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve Uygur kardeşlerin sahneye koyduğu kabare formatındaki konser-komedi gösterisi 'Markopaşa'ya Sındırgılılar yoğun ilgi gösterdi.

Sındırgı'da haftasonu gerçekleşen etkinlikte Süheyl ve Behzat Uygur'a Uğur Babürhan, Semiramis Talita ve Ömer Yılmaz eşlik etti.

Sındırgı Kültür ve Sanata Verdiği Önemle Bir Adım Önde

80’li yıllara kadar İzmir – İstanbul yolu üzerinde bulunan Sındırgı ilçesinin kültür seviyesi de oldukça yüksek. Zamanının en büyük sinema salonu, açık hava sinemalarını bulunduran ilçe de Çolpan İlhan gibi sanatçılarda ilk sahne deneyimini yaşamıştı. İlçedeki vatandaşların sanata verdiği önem geçmişten gelen bir değer niteliği taşıyor.

Yolun açığa alınması ile birlikte kaybedilen canlılık, kültür ve sanat faaliyetleri Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın gayretleri ile geri kazandırılmaya başladı. Kültür ve sanata büyük önem veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Sındırgı kültür seviyesi oldukça yüksek bir yer. Biz hizmet yolculuğumuzda ilçemize kaybettiğimiz değerleri geri kazandıracağız diyerek başlamıştık. Fiziki belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal belediyeciliği de en üst seviyede tutarak kültür ve sanat faaliyetleri ile vatandaşlarımızın ufkunu genişletiyor, motive olmalarını da sağlıyoruz. Büyükşehir belediyemizde her alanda etkinliklerle desteğini esirgemiyor. Sosyal etkinliklerimizi güzel bir ortamda vatandaşlarımızla buluşturmak için Akpınar Yaşam Merkezimizi faaliyete geçirdik. Büyükşehir Belediyemizde içerisine sahne, profesyonel ışık ve ses sistemini ekledi. Bu tür faaliyetleri gerçekleştirebilmek için öncelikli olarak uygun alanlar gerekiyor. Bizler de bu alanları ilçemize kazandırdık. Yıllar sonra Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla Uygur kardeşleri de ilçemizde ağırladık. Vatandaşlarımızın ilgisi büyüktü. Keyifli bir oyun izledik. Şimdi yine Büyükşehir Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliği ile ilçemizde bulunan dönemin en büyük sinema salonunda gerçekleştireceğimiz tadilat işlemleri ile daha nezih ve güzel ortamı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Her ay, hatta 15 günde bir bu alanlarımızda kültürel etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mithat Yolcu’ya, emeği geçen herkese ilçem adına teşekkür ediyorum. “ dedi.

Nejat Uygur Anısına Plaket Oğullarını Duygulandırdı

Keyifli bir oyunun ardından Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mithat Yolcu ile birlikte Nejat Uygur anısına hazırlanan ahşap plaket ve Yağcıbedir halısını oğullarına takdim etti.

Uygur kardeşler kendilerinde Sındırgı’nın ayrı bir yeri olduğunu belirterek anlamlı hediyeden dolayı teşekkür ettiler. İlerleyen günlerde bir başka oyun ve yenilenen yüzü ile Necip Fazıl Kültür Merkezinde Uygur kardeşler Sındırgılı tiyatro severlerle tekrar buluşacak.

Editör: Haber Merkezi