AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Adalet Komisyonu Katip Üyesi Av. Belgin Uygur Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile yaptığı görüşmede Balıkesir Adliyesi’ne ek bina ve Bigadiç’e Adliye Sarayı ihtiyacını iletti. Ayrıca basın camiasının Yeni Yargı Reformuyla ilgili taleplerini ileten Uygur, Bakan Gül’ün görüşülen konuları yakından takip edeceğini ifade etti. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ü dün makamında ziyaret eden Uygur, hem Balıkesir’i hem de yerel basını yakından ilgilendiren konuları tek tek görüştü. Uygur “Sayın Bakanımıza Balıkesir’in Adalet Bakanlığıyla alakalı olan tüm taleplerini ilettik. Balıkesir Adliyesi’ne ek bina gereksinimi ve Bigadiç’in yeni bir Adliye binasına ihtiyacının olduğunu, şu anki Adliye’nin fiziki şartlarının yetersiz olduğunu ilettiğimizde kendisi konuyla yakından ilgileneceğini ifade etmiştir. Bigadiç Belediyesi yeni Adliye binası için yer tahsisi yapmıştır, süreci hızlandırarak neticelendirmek için konuyu hassasiyetle bundan sonra takip edeceğiz” dedi.

Öte yandan Yeni Yargı Reformu düzenlemesinde resmi ilan statüsünde olan icra ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kalkmasının öngörülmesiyle ilgili yerel basının görüş ve talebini Bakan Gül’e ileten Uygur, “Yerel basında icra, iflas ve ihale ilanları başta olmak üzere tüm resmi ilanların yayınlanma zorunluluğunun kalkmasıyla ilgili basın kuruluşlarının ve basın cemiyetlerinin taleplerini Sayın Bakanımıza ilettik. İnşallah herkes için hayırlı sonuçlar elde ederiz” dedi. 
 

Editör: Haber Merkezi