BALIKESİR Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) eski başkanı ve Balıkesir Musiki Derneği Başkanı iş insanı Levent Tellioğlu, CHP Parti Meclisince Karesi ilçesine başkan adayı olarak gösterildiğini ziyaret ettiği gazetede Balıkesir için yapmak istediklerini anlatırken öğrendi.
Sonrasında yaşananları Haberci Gazetesinden Mahmut Acaröz şöyle haberleştirdi:


Orhan Köken - Levent Tellioglu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karesi Belediye Başkan adayı işadamı Levent Tellioğlu, HABERCİ’yi ziyaret etti. HABERCİ Genel Müdürü Orhan Köken ve Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Acaröz’e adaylık sürecini, Balıkesir ile ilgili yapmak istediklerini anlattı. Karesi Belediye Başkan adayı Tellioğlu, siyasetten önce Balıkesir’e yapmak istediği projeler için aday olduğunu söyledi.

ŞEHRİ KALKINDIRMAMIZ LAZIM
BAGİAD’da uzun yıllar başkanlık yapan, bir çok sivil toplum örgütünde yer alan CHP Karesi Belediye Başkan adayı Tellioğlu, düşencelerini şöyyle paylaştı: 
“Bizim siyasetten önce kentimiz Balıkesir. Yaşadığımız, doyduğumuz yer burası. Biz burada yaşadığımız, burada doyduğumuz için, bu memleketi kalkındırmak zorundayız. Memleketi daha cazip hale, iyi hale getirmeliyiz. 
Nitekim Organize Sanayi’de çok ciddi yatırımlar başladı şu an. 
Bu OSB’deki yatırımların yanında sadece yatırımları gelmesi yetmiyor, şehrin daha yaşanabilir, daha cazip, daha kültürlü, iyi bir şehir olması lazım. 
Bunu da sağlamak lazım onun için siyasetten önce Balıkesir diyorum. 
Önce Balıkesir, sonra siyaset bu benim için böyle.

Bu şehri kalkındırmamız lazım, başka çaremiz yok. 
Ticaret Odası Başkanımız Rahmi Kula’da aynı şeyi söylemiş bugün, sanayi ile birlikte sosyal hayat da artmalı evet doğru. 
Organize Sanayi Bölgesi’nde Şişecam çok ciddi bir yatırım yaptı, 70 bin metrekare kapalı alan diye başladılar 80 bin metrekare olmuş kapalı alanları. 
O fabrikada çok sayıda mühendis, yönetici, beyaz yakalı çalışacak.
 Kalekim öyle, başka yapılan yatırımlarda var. Buralarda çok ciddi beyaz yakalı personel çalışacak, bunlarda bizim sosyal hayatımıza çok ciddi katkı sağlayacak Balıkesir’de. 
Bu sanayide yaşanan gelişmelere paralel kente gelecek beyaz yakalı üst düzey yöneticiler için ama okulumuzla, sosyal alanlarımızla, yeşil alanlarımızla, her şeyimiz ile Balıkesir’i daha yaşanabilir güzel hale çevirmeye çalışacağız.” 

Editör: Haber Merkezi