Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında “Özellikle de il ve ilçe başkanlarımıza bir hususu hatırlatmak istiyorum. Sizlerden hiç vakit kaybetmeden şehirlerinize döner dönmez hemen partimizde görev almış veya gönül vermiş her bir kardeşimize mutlaka ulaşmanızı istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Toplantıya Balıkesir'den Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl başkanı Ahmet Sağlam, Kadın Kolları Başkanı Türkan Buğra Ketenci, Gençlik Kolları Başkanı M. Zahid Bayram ile Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan katılmıştı.

BU TEŞKİLATLA ZOR

Erdoğan’ın talimatının ardından AK Parti teşkilatları 81 ilde çalışmalara başladı.

Teşkilat yöneticileri 2001’den bu yana AK Parti’ye gönül vermiş ancak daha sonra teşkilatlardan uzaklaşmış isimlerle ilgili bir tarama çalışması yapacak.

Dargın olan isimler tespit edilecek. Teşkilat yöneticileri bu isimler ile görüşerek onları dinleyecek, sıkıntıları varsa çözüm yolları arayacak.

Teşkilat içerisinde “kucaklaşma” adı altında yapılacak toplantılarla bu isimler ile teşkilatı buluşturacak.

Toplantılar sonucunda teşkilattan uzak kalan isimler yeniden partiye kazandırılacak.

BALIKESİR SIKINTILI

AK Parti Balıkesir Teşkilatında ise sıkıntı yaşanıyor. AV. Hasan Demiraslan'ın belediye başkanlığına aday adayı olacağını gerekçe göstererek istifasının ardından göreve atanan hukukçu Ahmet Sağlam, bugüne değin parti tabanıyla iletişim kurmakta zorlandı.

Balıkesir ve ilçelerindeki parti tabanında karşılığı bulunmayan mevcut il başkanı Ahmet Sağlam'ın görevden alınacağı, yerine ise parti tabanının benimseyebileceği bir ismin getirileceği AK Parti Balıkesir tabanındaki kulislerin ana gündem maddesini oluşturuyor. 

Editör: Haber Merkezi