AK Parti’deki bayramlaşmada, Edip Uğur’a kurmaya çalıştıkları kumpas, ellerinde patladı. Uğur bir konuştu şovmenler önce komplekslerini ortaya koydu, ardından da çil yavrusu gibi dağıldılar

AK PARTİ BALIKESİR’DE YARA ALIYOR

Tarihinin en kötü dönemini yaşayan AK Parti İl Teşkilatı’nda, bayramlaşma töreninde yaşanan olaylar rezilliği zirveye çıkardı. 50 metrekarelik toplantı salonuna yüzlerce kişiyi sığdırmaya çalışan İl Başkanı Hasan Demiraslan, bindirilmiş kıtalara algı operasyonu yaptırmaya kalktı.

PARTİ BİNASINI TRİBÜNE ÇEVİRDİLER

Olay şöyle gelişti; salona önceden yerleştirilen bazı partililer, Milletvekilleri Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, İl Başkanı Hasan Demiraslan ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu konuşurken yoğun alkış ve ıslıklarla bayramlaşma törenini adeta tribüne çevirdiler.

BAYRAMLAŞMADA ÇADIR TİYATROSU

Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile Milletvekilleri Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı mikrofonu eline aldığında ise cılız bir alkışla yetindiler. Salondaki kalabalıktan dolayı İl Başkanı Demiraslan “Aslında çok iyi bir konuşma hazırlamıştım fakat kalabalık ve sıcaktan dolayı uzatmak istemiyorum” dedi.

KIRCI VE AYDINLIOĞLU SALONDAN KAÇTI

Konuşmalar tamamlandıktan sonra İl Başkanı Demiraslan, 4 milletvekili, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Altıeylül-Karesi belediye başkanları ve ilçe başkanları ve eski il başkanları Demiraslan’ın davetiyle makam katına indi. Tartışmalarda burada alevlendi. Günün sonunda Sema Kırcı ve Ali Aydınlıoğlu, parti binasından apar topar ayrıldı.

O gün partide neler yaşandı?

Demiraslan’a “Hasan 40 kişilik salona yüzlerce kişiyi istifleyip böyle fitne fesat işler yapmak yanlış. Biz iktidar partisiyiz. Bayramlaşma töreni daha geniş bir alanda güzel bir organizasyonla yapılabilirdi. Keşke istişare etseydin” diyen Edip Uğur, Demiraslan’ın “Başkanım bize daha büyük bir yer yapın” cevabı ile karşılaştı.

BANA KARŞI NET OLUN

Uğur ise “Yer kolay ama böyle numaralarla bana gelmeyin. Net olun. Ben siyasi hayatım boyunca hep net oldum. Bayramlaşma töreninde böyle şakşakçılık işleri olmaz” diye yanıt verdi. Söze dahil olan Yücel Yılmaz, organizasyonda Kafaoğlu’na söz hakkı verilip kendisine verilmemesinden yakındı. Demiraslan ise Kafaoğlu’nun Eski İl Başkanı sıfatıyla konuştuğunu belirtti.

KIRCI ORTAMI GERDİ

Yılmaz ise “Merkez ilçede 2 belediye başkanı var. Benim de bu bayramlaşmada 2 dakika konuşma hakkım olmalıydı” dedi. Bunun üzerine Sema Kırcı, Yılmaz’a “Sen ne sıfatla konuşacaksın?” deyince ortam iyice gerildi. Başkan Uğur, Kırcı’ya Balıkesir ve Bandırma’dan bi haber olduğunu, şehrin dinamikleriyle ilgili hiçbir bilgi ve ilgisinin olmadığını dolayısı ile Yücel Yılmaz’a bu şekilde yaklaşamayacağını ifade etti.

SEN KRAL MISIN?

Kırcı’yı savunmaya çalışan Ali Aydınlıoğlu, Uğur’a, “Yeter artık. Memleketi yüz sene sen mi yöneteceksin? Beni ‘Hoca hoca’ deyip aşağılıyorsun. Ben MKYK üyesiyim. Beni adam yerine koymuyorsun. Sen kral mısın?” dedi.
Uğur, Aydınlıoğlu’na “E sen hoca değil misin? Bunda çekinecek ne var? Sen kral olarak görüyorsan evet  kralım” karşılığını verdi.

UĞUR ŞEHRİN ABİSİDİR

Bu arada Milletvekilleri Kasım Bostan ve Mahmut Poyrazlı lafa girerek “Siyaset başka yere çekiliyor. Edip Uğur karşıtlığı üzerinden siyaset yapılmaz. Edip Uğur bu şehrin abisi ve partinin kurucu il başkanıdır” dedi.

Poyrazlı “Ben kuruluşundan beri partinin içindeyim. İl başkanlığı yaptım. Böyle teşkilatçılık olmaz, yanlış yoldasınız” dedi. Teşkilatın yaklaşımını yanlış bulduğunu söyleyen Bostan ise “Cumhur-başkanı ile 4 vekil olarak çekildiğimiz fotoğraftan Mahmut Poyrazlı ve beni keserek basına servis ediyorsunuz. Böyle iş olur mu?” diye konuştu.

FİNANSÖRLERİ SENSİN

Başkan Uğur ise o ana kadar gıkı çıkmayan Zekai Kafaoğlu’na “Aleyhimde haber yapan basının finansörü sensin. Bunları kimin talimatı ile yaptığını, nerelere adam gönderdiğini çok iyi biliyorum” diye konuştu.

Kafaoğlu, Uğur’a “Ben mi başkanım? Asla öyle bir şey yapmıyorum” diye cevap verdi. Uğur da, Kafaoğlu’na “Senin çevirdiğin her dolaptan benim haberim var. Aklını başına topla” diye çıkıştı. Sema Kırcı da Uğur’a “Edip bey yeter artık. Biz de Ankara da sizden illahlah ediyor. Bırakın artık” dedi. Uğur, bu kez herkese dönerek “Sizin hiçbir şeyden haberiniz yok. Daha öğreneceğiniz çok şey var” dedi.

Tüm bu yaşananların ardından tansiyon yükselince Uğur’a “Beni adam yerine koymuyorsunuz” diyen Ali Aydınlıoğlu ile Sema Kırcı, parti binasını apar topar terketti.
Uğur, Kırcı ve Aydınlıoğlu’nun arkasından “Kaçmayın. Nereye gidiyorsunuz?” diye bağırdı. Yaşananları izleyen İl Başkanı Demiraslan ise boncuk boncuk terledi. 

Editör: Haber Merkezi