AKPARTİ RAMAZAN PROGRAMI İVRİNDİ İLE DEVAM ETTİ

Ak Parti Balıkesir İl Başkanlığı, “30 gün Ramazan’ı 100 gün gibi yaşayacağız” temalı İlçe ziyaretleri programlarına İvrindi ile devam etti. Ak Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, Ak Parti Milletvekili Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, Ak Parti İlçe Başkanı Muharrem Akçal, Ak Parti Balıkesir İl Yönetimi, İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Murat Uysal, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Yönetimleri, İlçe Teşkilatı Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik kollarının dahil olduğu Ramazan ayı programının Altıncı gününde İvrindi’de yoğun bir program gerçekleştirdi.

AK PARTİ İL TEŞKİLATI ADIM ADIM İVRİNDİ’Yİ DOLAŞTI

İvrindi Ramazan ayı programı: Ak Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran’ın Teşkilat üyeleriyle birlikte İvrindi İlçe Teşkilatının coşkulu karşılamasıyla başladı. Ardından program S.S. İvrindi Birlik Kooperatifi Başkanı Ali Çağlayan ziyaret edilerek ulaşım ile ilgili konular değerlendirildi. Ziyaretin devamında İvrindi Kaymakamı Mevlana Kürkçü ile Kaymakamlık binasında İvrindi’de yapılan yatırımlar ile devam eden yatırımlar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Ak Parti İl Teşkilatı Cumhur İttifakı ortağı MHP İvrindi İlçe teşkilatı ziyaret edildi. İlçe Başkanı Özcan Akbaba ve Yönetim Kurulu üyeleri Milletvekili Mustafa Canbey ve Belediye Başkanı Yusuf Cengiz’in de katılımıyla güncel konular üzerine değerlendirmede bulunuldu. Ziyaretin ardından Büyükşehir Belediyesi sıcak yemek TIR’ında vatandaşlarla bir araya gelen heyet, burada sıcak yemek servisi yaptı. Vatandaşların Ramazan-ı Şeriflerinin kutlandığı etkinlik sırasında, İvrindi’liler hem Ekrem Başaran’a, hem de Vekil Mustafa Canbey’e büyük ilgi gösterdi.

AK PARTİ ESNAFININ YANINDA…

İvrindi Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyaretine Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katıldı. Oda Başkanı Şener Zorlu ile esnafın yaşadığı sorunlar ve yapılan destekler üzerine değerli bir görüşme gerçekleştirildi. Ardından İvrindi Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Aydın Cihan ziyaret edildi. Ak Parti heyeti burada esnafın kredi kullanımı konuları değerlendirildi. Devletin yaptığı destekler ele alındı. İvrindi İlçe Müftüsü Nurullah Birlik’in ziyaretinin ardından İvrindi esnafı tek tek ziyaret edilerek, hem Ramazan-ı Şerifleri tebrik edildi, hem de esnaf ile samimi sohbetler gerçekleştirildi.

İftar programında; Ak Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, Milletvekili Mustafa Canbey, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz ve İl Gençlik Kolları Başkanı H. Murat Uysal ayrı ayrı evlere misafir olarak vatandaşlarla birlikte iftar ettiler. Ev iftarlarında hane sahipleri ile sohbet etme imkanı bulan heyet, Ramazan’ı dolu dolu yaşadılar.

EKREM BAŞARAN: İVRİNDİ’DE MİLLETİMİZLE BİRLİKTE OLDUK…

Gün boyu Ak Parti İl Teşkilatı ve Büyükşehir Belediyesi İvrindi’deki ihtiyaç sahiplerinin kapısını çalarak Ramazan Yardımında bulundular. Ak Parti İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran İvrindi’nin kanaat önderlerinden Halil Saygı’yı ziyaret ederek istişarelerde bulundu. İftar sonrası Teravih namazını İvrindi Merkez Camii’nde kılan Ak Parti İl Teşkilatı, namaz sonrası merkezdeki kıraathaneleri ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet ettiler. Daha sonra Korucu ve Büyük Yenice Mahallelerine gidilerek Ramazan ziyaretlerine devam edildi. Korucu Mahallesi ziyaretinde bir açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Korucu Mahallesi’nin kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini söyledi. Başkan Başaran, “Bugün İvrindi ilçemizdeyiz. 20 ilçemizi Ramazan’da gezeceğiz. 30 gün Ramazan’ı da 100 gün gibi yaşayacağız diye söz vermiştik. İvrindi ilçemizde öğleden sonra başlayan çalışmalarımız, aktivitelerimiz, ziyaretlerimiz, şuan Korucu’da devam ediyor. Korucu’ya gelene kadar ne yaptık peki.

FARKLI ve DOLU DOLU BİR RAMAZAN YAŞIYORUZ…

 İvrindi’de Kaymakamımız ile ziyaretimize başladık. Esnaf Odalarımızı, Esnaflarımızı kahvehanesinden eczanesine, manavından pastanesine kadar hepsini ziyaret etmeye çalıştık. Sokak boyunca insanlarımızla hal hatır sorarak, Ramazanlarını tebrik ettik. Evlerinde hasta olan vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ettik. Yani kısacası insanlarımızla hem hal olmaya çalıştık. Tabi bu arada Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalara, faaliyetlere de eşlik ettik. 3400 kişiye sıcak yemek dağıtımına katıldık. Kültür TIR’ımız vardı. Kültür TIR’ımız da tasavvuf musikisinden Karagöz gösterisine kadar bir çok etkinlik yer almakta. İnsanlarımıza ilçelerimizde akşam iftardan sonra Teravih sonrasına kadar devam eden süreçte farklı bir Ramazan yaşatmak dileğiyle, amacıyla faaliyette bulundu Büyükşehir Belediyemiz. Biz de onlara eşlik ediyoruz. Teravihi de ilçedeki insanlarımızla beraber kılıyoruz. Yani her anı vatandaşlarımızla birlikte geçiriyoruz.

 BAŞARAN: KORUCU’NUN BENİM HAYATIMDA ÇOK ÖZEL BİR YERİ VAR…

Teravih’ten sonra da ilçenin kırsal mahallelerini ziyaret ediyoruz. Buraya gelirken Yağlılar, Mallıca’dan geçtik ve şuan Korucu’dayız. Korucu benim için çok farklı bir yer. İvrindi Korucu özellikle öyle ifade edeyim. Ben İlkokuldan itibaren okuduğum zamanlar dahil olmak üzere benim babam esnaftı, pazarcıydı. Hafta sonları mutlaka yanına gelmemi isterdi. Cumartesi günü İvrindi’ye, İvrindi Birlik arabalarıyla, Pazar günü de Pazarcı minibüsüyle sabah erken 5’te 5 buçukta kalkıp buraya pazara gelirdik. Şurada arkada havuz vardı. Şimdi baktım dört köşe hale getirmişler, biraz daha değiştirmişler şeklini ama o zamanlar yuvarlak bir havuz vardı. İçinde balıklar vardı. Çocukluğumda açıkçası benim için önemli yerlerden bir tanesiydi Korucu. Bunu da ifade etmek istedim. Korucu’da kahvehanelerimizi ziyaret ettik. Buradan da inşallah Büyük Yenice Mahallemizi ziyaret edeceğiz. Orada da insanlarımızla kahvehanelerde sohbet edip Ramazanlarını tebrik edeceğiz. Beraber olacağız. Ak Parti sahada, Ak Parti vatandaşıyla beraber daha güzel günleri birlikte geçirmek dileğiyle Ramazan faaliyetlerimize devam ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızın Ramazanlarını tebrik ediyoruz. Hayırlısıyla Bayrama erişmeyi de Cenab-ı Allah’tan diliyoruz” dedi.

Büyük Yenice Mahallesi’nin ziyaretinin ardından her gün olduğu Ak Parti İl Teşkilatı değerlendirme toplantısı yaparak İvrindi  ziyaret programı sona erdi.

Ekrem Başaran, AK Parti'nin Balıkesir'deki lokomotif ve toparlayıcı ismi oldu.

Editör: Haber Merkezi