"Kemal Kılıçdaroğlu 'Suriye'de ne işimiz var, Libya'da ne işimiz var' diyor ya, bizim her şeyden önce Türkiye'ye dönük tehditleri kaynağında karşılamak zorundayız?" mesajı veren Ünal,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bölgede istikrarı kurmak, bölgenin istikrarsızlaştırılmasına meydan vermemek için çalıştıklarını hatırlattı.

Balıkesir ve Ayvalık'ta bir dizi programa katılmak üzerine ilimize gelişinde Mahir Ünal, Değirmenboğazı'nda  İl Başkanı Ekrem Başaran ve partililer tarafından karşılandı. 

ALACA MESCİTTE DUA

Programına AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek başlayan Ünal, partiler ile görüşmesinin ardından yürülerek Ala Mescit Camisine gitti. Yol üzerindeki esnafla sohbet eden Ünal, Balıkesir Kuvay-i Milliyesinin önemli mekanı olan Alaca Mescil önünde, gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler getiren  Mahir Ünal, Her şeyden önce Türkiye'ye dönük tehditleri kaynağında karşılamak zorunda olduklarını kaydetti. 

ABD ile İran arasındaki süreç hakkındaki görüşleri sorulan Ünal, şöyle konuştu:

"Karşılıklı olarak anlık görüşmeleri, değerli bakanımız yürütüyor. O yüzden bugün de gördüğüm kadarıyla konuya ilişkin bir açıklaması var. Bölgemizde bizim için şu anda önemli olan istikrar. Irak'ın yabancı güçlerin çatışma alanına dönüşmemesi, bölgede herhangi bir şekilde bir mezhep çatışmasının olmaması bunlar bizim Türkiye olarak önceliklerimiz. 

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bölgede biz istikrarı kurmak, bölgenin istikrarsızlaştırılmasına meydan vermemek ve Türkiye'nin çıkarlarını, haklarını, sınır güvenliğini sağlamak ve Türkiye'ye dönük tehditleri de kaynağında karşılamak durumundayız. 


Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu 'Suriye'de ne işimiz var, Libya'da ne işimiz var' diyor ya, bizim her şeyden önce Türkiye'ye dönük tehditleri kaynağında karşılamak zorundayız. Eğer Türkiye'ye dönük tehditleri kaynağında karşılamazsak, bu bizim için bir sınır güvenliği tehdidine bile dönüşebilir. Kaldı ki Türkiye bu konuda gerekli adımları atmıştır. 

Türkiye hem Doğu Akdeniz ile ilgili Libya ile ilgili yaptığı anlaşma, hem de Suriye sınırında Türkiye'nin sınır güvenliğine dönük oluşturulan tehditleri bertaraf etmek için yaptığı mutabakat ve mutabakat muhtıraları ile bunları şu anda Türkiye büyük oranda aşmıştır."


PARTİLİLERE HEDEF GÖSTERDİ

AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde partililere hitap eden Mahir Ünal, "Biz bu aklıselimini kaybetmiş, makuliyetini kaybetmiş, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı ve AK Parti düşmanlığı gözlerini kör etmiş bu muhalefetle zaman geçirmeyeceğiz" diyerek şunları söyledi:

"Biz enerjimizi Türkiye için daha çok çalışmaya, daha çok insana ulaşmaya, daha çok gönül almaya, hakkı, hakikati daha çok insanımıza anlatmaya devam edeceğiz. Bunlarla durup vakit kaybedecek, bunların yalanlarına cevap verecekmaalesef ne vaktimiz ne de zamanımız var. Bunlar yalan söylemekten maalesef bıkmıyorlar, usanmıyorlar. 

Bakıyorsunuz diyor ki 'Külliye'ye giden CHP'li' diye bir yalan çıkarıyorlar. Yazan CHP'li, konuşan CHP'li, iddia eden CHP'li, doğrulayan CHP'li, itham edilen CHP'li, suçlanan AK Parti. Bakıyorsunuz bir CHP'li den başka bir CHP'li rüşvet istemiş 25 milyon. Rüşvet isteyen CHP'li, rüşvet istenen CHP'li, suçlanan AK Parti. 

Biz bunlarla, değerli arkadaşlar uğraşmayacağız. Bunlarla vakit geçirmeyeceğiz. Bizim yapacak çok işimiz var. Bizim yürüyecek çok yolumuz var."

VALİLİK ve BELEDİYE'Yİ ZİYARET ETTİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Valiliği ziyaretlerinin ardından karayoluyla Ayvalık'a gitti. 

Ünal'a Balıkesir programında AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir ve Belgin Uygur, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve partililer eşlik etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Pazar günü Avlu Kongre Merkezinde gerçekleşecek AK Parti Balıkesir İl Dayanışma Toplantısına katılacak. 

 

Editör: Haber Merkezi